• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hayat Namazla Güzeldir etkinliği ile onlarca çocuk millet bahçede saf tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Ağrı İl Temsilciliği tarafından Millet Bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe aile çocukları ile birlikte katıldı.

Sunuculuğunu Ümit Oktan'ın yaptığı program Muhammed Oğur Gökhan'ın okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı.

Okunan ayetlerin mealini seslendiren Mehmet Gültekin'den sonra Onur Bulan namaz etkinliğine katılan çocuklara ve velilerine seslendi.

Yaz mevsimi boyunca namazlarını kılan çocukların bundan sonrada namazlarına devam etmeleri gerektiğini belirten Onur Bulan, "Değerli misafirler saygıdeğer konuklar, anneler babalar ve sevgili çocuklar Kur'an Nesli Platformumuzun düzenlemiş olduğu 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sevgili çocuklar bugün hep beraber hayat namazla güzeldir diyoruz. Evet gerçekten hayat namazla güzeldir çünkü Peygamber efendimiz namaz gözümün nurudur buyurmuştur. Hayat namazla güzeldir gerçekten çünkü namaz hayatımızı anlamlı kılar. Hayat namazla güzeldir çünkü namaz miracımızdır. Biz yaz tatili boyunca ezan çağrısını cevapsız bırakmadık ve camilere koştuk, hocalarımızın dediklerini yaparak yaz boyunca Kuran-ı Kerim dersleri aldık. Yaşadıklarımızdan farklı olarak camilerimize sahip çıktık." dedi.

Namazın önemi hakkında konuşan Bulan, "Namazın diğer ibadetlerden önemli bir farkı vardır. Biliyorsunuz ki dinimizde farz olan birçok ibadet var mesela zekatı yüce Rabbimiz bize farz kılarken Cebrail Aleyhisselam'ı Peygamber efendimize göndererek emrini bize iletmiştir. Hac ibadetini farz kılacağı zaman yine Cebrail Aleyhisselam'ı yer yüzüne göndermiştir ve emrini Peygamberimize bildirmiştir. Fakat namaz ibadetine geldiği zaman peygamberini kendi katına yükselterek gökte, miraçta 5 vakit namaz farz kılındı. Buradan da anlayacağımız gibi kıldığımız bu namaz dinimizin merkezidir ve en önemli ibadetidir. Namaz İslam'ın merkezidir. Namaz bir toplumun İslam'la var oluşunun delilidir, kanıtıdır. Bu yüzden kıldığınız namazınızı asla küçümsemeyin yaptığınız iş değerlidir ve Allah katında önemlidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasında anne ve babalara da seslenen Bulan şunları söyledi:

"Ve anneler babalar sizler bu çocuklar için birer rol model olduğunuzu ve her zaman bu çocuklar tarafından örnek alındığınızı unutmamanız gerekir. Çocuklarınızın dinine bağlı, ibadetlerine karşı hassas olmasını istiyorsanız çok fazla bir şey yapmanıza gerek yok kendiniz yaşayarak çocuğunuzun da öyle olmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklarınız okula gidecek ve bu dönemde nasıl çocuklarımızın derslerini hassasiyetle takip edip onların derslerde başarılı olmasını isteyeceksek aynı şekilde çocuklarımızın ibadetlerinde istikrarlı ve düzenli olmaları için de aynı gayreti ve çabayı sarf etmemiz gerekmektedir."

Yapılan konuşmadan sonra Hafız Davut Gültekin'in okuduğu ezan-ı şerifin ardından Eyüp Karhan'ın imamlığını, Muhammed Emin Bulan'ın müezzinliğinde cemaatle namaz kılındı.

Son olarak Sefa Yanar'ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Programa katılanlara platform üyeleri tarafından ikram dağıtıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir