• DOLAR 32.364
  • EURO 34.701
  • ALTIN 2380.416
  • ...
UNICEF, Somali'de mayınlar nedeniyle artan çocuk ölümlerini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNICEF'in Somali Temsilci Vekili Necmudin Kedir Bilal, son günlerde patlamamış mühimmatın neden olduğu üç ayrı olayda çok sayıda çocuğun mağdur olduğunu söyledi. 

Bilal, Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaptığı açıklamada, "Ülke genelinde en az dört çocuğun öldüğü, beş çocuğun da savaş kalıntılarıyla oynaması sonucu hayati tehlike oluşturan yaralar aldığı bildirildi." dedi.

Somali'deki çatışmanın tüm taraflarını düzenli risk haritalaması yapmaya, savaşın patlayıcı kalıntılarıyla dikkatli bir şekilde ilgilenme sorumluluğunu üstlenmeye ve mevcut mayınları ve patlamamış cihazları temizlemeye çağıran Bilal, haziran ve temmuz aylarında 20 çocuğun mayın patlamalarında öldüğünü hatırlattı.

Çocuk ölümlerinin kabul edilemez olduğunu belirten Bilal, "Mağdurların ailelerine ve topluluklarına en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Her çocuğun güvenli ve koruyucu bir çevreye hakkı vardır." ifadelerini kullandı.

Çocuklar ve topluluklar arasında patlayıcı mühimmat risk eğitiminin kapsamının arttırılmasına ihtiyaç olduğunu söyleyen Bilal, UNICEF'in kara mayınlarının ve patlayıcı savaş kalıntılarının çocuklara sunduğu riskleri azaltmak için hükümet ve insani aktörlerle yakın işbirliği içinde çalışacağını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir