• DOLAR 33.007
  • EURO 35.343
  • ALTIN 2457.579
  • ...
Emperyalist ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinden sonra dünya, "daha güvensiz" bir yer haline geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Qureshi, 11 Eylül saldırılarının 22'nci yılında Batı ülkelerinde Müslümanlara yönelik insan hakları ihlallerini ve dünyada yaşanan değişimleri değerlendirdi.

New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ve Washington'daki Pentagon binalarına yönelik 11 Eylül 2001'de gerçekleştirilen eylemlerin ardından ABD'de Müslümanlara karşı sergilenen tutumun daha önce siyahi toplumu hedef alan bir dizi yasa ve politikanın üzerine inşa edildiğine dikkati çeken Qureshi, şunları söyledi:

"ABD, özellikle Müslümanlara karşı ayrımcılık yapan bütün bir yasa ve yapı sistemini kurumsallaştırdı. Müslümanlar, gözaltı ve göçmenlik merkezlerinde tutuldu. Polis, FBI ve CIA tarafından izlendi ve her türlü tacize maruz kaldı. Bu da Müslümanlar için geçerli olan ancak toplumun geri kalanı için geçerli olmayan alternatif bir hukuk sistemi ve yasal yapı oluşturdu."

Qureshi, 11 Eylül sonrasında ABD'nin İç Güvenlik Bakanlığını kurup CIA fonlarını artırarak çok yüksek bir seviyeye çıkardığını ve bu sistemde uyguladıkları şiddet için hesap verebilirliğin ortadan kaldırıldığını dile getirdi.

Saldırılardan itibaren hiçbir Amerikan yönetiminin Müslümanlara karşı hukuksuzlukların hesabını sormadığına işaret eden Qureshi, "Askerler, işledikleri şiddet suçları nedeniyle sık sık yargılansa da işkenceciler serbest bırakıldı." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir