• DOLAR 32.912
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2452.364
  • ...
Siyonistlerin "yargı reformu" protestoları 36. haftasında sürdü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı gözler sözde Yüksek Mahkemenin atacağı adıma çevrilirken, tartışmalı düzenlemeye karşı her hafta cumartesi akşamı kitlesel gösteriler düzenleyen siyonistler yine meydanlardaydı.

Protestoların 36. haftasında, başta Tel Aviv, Kudüs, Hayfa ve Herzliya gibi kentler olmak üzere ülke genelinde onlarca farklı noktadaki gösterilere on binlerce siyonist katıldı.

İşgal rejimin bayraklarını taşıyan protestocular davullar, düdükler ve havalı kornalarla ritim tutarak "demokrasi" sloganları attı.

Tel Aviv'deki Kaplan Caddesi'nde her hafta bir ana sloganın yer aldığı dev pankart açan göstericiler, bu hafta, yargının üstünlüğüne vurgu yaparak, "Mahkeme en yüksektedir" yazılı pankart taşıdı.

Göstericiler, sözde yargı düzenlemesi kapsamında sözde hükümetin 24 Temmuz'da Meclis'ten geçirdiği kritik yasa tasarısını ele almak için 12 Eylül'de toplanacak Yüksek Mahkemeye mesaj verdi.

Öte yandan binlerce gösterici, son günlerde Yüksek Mahkemeye karşı açıklamalarıyla gündeme gelen sözde Meclis Başkanı Amir Ohana'nın evi önünde protesto düzenledi.

İşgal polisi, Ohana'nın evinin önünde protestoyu dağıtmak için atlı birliklerle kalabalığa müdahale etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir