• DOLAR 34.296
  • EURO 37.23
  • ALTIN 2991.291
  • ...
ABD ve Mısır'dan ortak askeri tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü tarafından dün yapılan açıklamaya göre eğitim faaliyetlerinde, farklı türlerde silahlarla gerçek mühimmat kullanılıyor. Eğitim (SOF-09), özel kuvvetler alanındaki deneyim alışverişi ve eğitime katılan ülkelerden kimyasal savaş ekipmanlarının gözden geçirilmesini de kapsıyor.

Parlak Yıldız 2023 tatbikatı Mısır’da düzenleniyor
Eğitim faaliyetleri arasında birçok teorik ve pratik dersi de içeren ortak komuta merkezleri (CPX) projesinin uygulanması, savaşa hazırlanma ve organize etme prosedürleri, komuta ve kontrol eylemleri, deneyim ve bilgi alışverişi yer alıyor.

Tatbikat, Mısır-ABD ortaklığında düzenleniyor
Ortak tatbikat eğitim faaliyetlerini, güdümlü insansız hava aracı (İHA) kullanımını, patlayıcı cihazlarla mücadeleyi ve ilk yardım eğitim kurslarının (STX) uygulanmasını da içeriyor. Ayrıca tıbbi arama kurtarma çalışmaları, Hava Kuvvetleri ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı unsurlarının katılımıyla bir hava tıbbi tahliye operasyonunun uygulanması ve siber güvenlik konulu eğitimler de düzenleniyor.

Aynı bağlamda Mısır Deniz Kuvvetleri de katılımcı ülkeler ile birlikte, savaş deneyimlerini paylaşmak için bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor. Katılımcı ülkelerin hava kuvvetleri unsurları da hava muharebe eylemlerinde eğitim ve havada yakıt ikmali için ortak sortiler yapıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir