• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
BM heyeti Suriye`den Ayrıldı, Rapor Ne Zaman Hazırlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM -Suriye`deki kimyasal saldırı iddialarını araştıran Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, Şam`dan ayrıldı.

Şam`da kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen bölgelerde bir haftadan bu yana çalışmalarını sürdüren BM denetçileri, sabah saatlerinde Beyrut`a gitti. BM heyetinin başkanı Angela Kane`in de dün ülkeden ayrıldığı bildirilmişti.

Suriye`deki kimyasal saldırı iddialarını araştırmak için başkent Şam`da bulunan BM ekibi, geçen pazartesi günü çalışmalarına başlamıştı.

Raporun hazırlaması 2 haftayı bulacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM kimyasal silah denetçileri ile Şam`dan ayrılan BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane ile görüşecek.

Görüşmenin ardından Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky`nin New York saati ile 12.30`da (TSİ 19.30) gazetecilere görüşmede ele alınan konularla ilgili brifing verecek.

Suriye`ye ABD öncülüğündeki uluslararası müdahale ihtimalinin artması üzerine Genel Sekreter Ban, dün BM Genel Merkezi`nde BM Güvenlik Konseyi`nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere`nin temsilcileriyle görüşmüştü.

Görüşmenin ardından basına herhangi bir açıklama yapılmazken, ABD basınında görüşmenin içeriğine ilişkin haberlerde, Genel Sekreter`in, denetçilerin topladığı örneklerin incelenmesi ve raporun hazırlanması için iki hafta süreye ihtiyaç olduğunu söylediği belirtildi.

Haberlerde BM heyetinin başkanı Ake Sellström`ün 3-4 haftaya ihtiyacı olduğunu ifade ettiği ancak Genel Sekreter`in Sellström`ü 2 hafta konusunda ikna ettiği kaydedildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir