• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Özhaseki: Camileri sadece ibadet edilen yerler gibi görmek doğru olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Şevki Eren Albayrak Cami ve Şevki-Nurver Albayrak Kur'an Kursu'nun açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Camilerin önemine dikkat çeken Özhaseki, "Aslında camileri sadece ibadet ettiğiniz ve 5 vakit açılan yerler gibi görmek doğru olmaz. En güzel anlarımız içinde paylaşırız, doğrudur bunlar. Ama bir taraftan da camilerimiz aslında Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Yani dışarıdan bir insan geldiğinde şöyle bir etrafa baktığında eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa 'burası bir İslam beldesidir' der. Onun işareti de farklı bir anlam taşır. Lozan Mütarekesi'nde görüşmeler öncesinde şımaran o günkü Yunan ısrarla 'Edirne bizim' der. Daha bizimkilere söz gelmeden İngiliz heyeti bile der ki ya 'Tamam öyle diyorsunuz da şu Selimiye'yi ne yapacağız? Yani Selimiye kim, Yunan medeniyetine mi ait?' derler. O zaman iddialarından biraz vazgeçerler." diye konuştu.

Deprem bölgesinde şu anda 200 binden fazla konutun inşaatını başlattıklarını belirten Özhaseki, "İnşallah onlar, 3 ay sonra başlamak üzere hak sahiplerine dağılacak. Bu arada 'Yerinde dönüştürmek isteyenlere de biz destek vereceğiz' dedik. 200 binden fazla vatandaşımız da 'Evet, yerinde yapacağız, bize destek verin' dediler. Onlar için de zaten şimdi çalışma başlıyor. Kurallarımızı koyduk. Yapacaklarımızı ifade ettik. Orada çok hızlı bir şekilde vaziyet alarak devlet olarak, ne yapılması icap ediyorsa; emin olun en hızlı biçimde yapıyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir