• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11 Eylül itibariyle başlayacak.

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimlerini aldılar.

Okulların başlamasıyla birlikte velileri de okul kıyafeti telaşı sardı.

Okul kıyafeti satan mağazaların yolunu tutan veliler, fiyatların yüksek olmasından dolayı yakındı.

Devletin okul kıyafeti üretimi yapmasını talep eden veliler, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz bir şekilde kıyafet verilmesi gerektiğini söyledi.

"Devlet okul üniformalarını kendisi imal etmeli"

Kadir İnci

Fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Kadir İnci, "Fiyatlar çok yüksek. Buradan esnaflara ve satıcılara şunu söylüyorum; biraz uygun verelim. Bu kadar zam iyi değil. Fakir fukara çok zorlanıyor. Her şeyi devletin üzerine atıyorlar ama devletin bir alakası yok. Biz kendimiz yapıyoruz. Geçen sene 10 TL ye aldığı malı depoya kaldırıp bu sene zam var diye 100 TL ye satıyorlar. Devletimiz okul üniformalarını kendisi imal etmeli. 3 liraya mal olmuşsa halkına 4 liraya satacak. Şu anda 3 liralık malı 10 liraya veriyorlar. Devletimiz böyle bir şey yapabilirse çok iyi olur." dedi.

"Okul üniforması alamıyoruz"

İbrahim Halil Şenbahar

Devletin pahalı satış yapan yerleri denetlemesi gerektiğini belirten İbrahim Halil Şenbahar, "Okul üniformaları, yiyecek, içecek ve giysi zaten almış başını gidiyor. Bu konuyu okul üniformaları üzerinden ele alırsak biz yol alamayız. Okul üniforması alamıyoruz, elbise alamıyoruz, kırtasiye alamıyoruz. Baştan aşağıya bir denetimsizlik ve başıboşluk var. Vergi yükseldikçe eşya fiyatları yükseliyor. Okul üniformalarını devlet satarsa yine yüksek fiyata verecek çünkü ham madde fiyatları ve maliyet yüksek." diye konuştu.

"Okul kıyafetlerini devlet verse daha iyi olur"

Fatma Doğramacı

Okul kıyafetlerini sadece zenginlerin alabildiğini, fakirlerin alamadığını söyleyen Fatma Doğramacı, "Okul kıyafetlerinin fiyatları çok pahalı alamıyoruz. Durumumuz yok. Zenginler alıyor ama fakirler alamıyor. Zenginlere zaten veriyorlar ama fakire veren yok. 3 tane torunum var okula gidiyor. Okulda ne bir elbise ne bir kırtasiye ne bir yardım hiçbir şey yok. Okul kıyafetlerini devlet verse daha iyi olur en azından insan bilir ki devlet verecek." ifadelerini kullandı.

"Fakir fukaranın ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değil"

Mehmet Polat

İhtiyaç sahiplerinin okul kıyafetlerin fiyatlarını karşılamayacağını ifade eden Mehmet Polat, "Okullar açıldı ama fakir fukaranın ihtiyaçlarını karşılaması mümkün değil. Çocukların beslenmesi dört dörtlük yerine getirilmiyor. Okul kıyafetleri pahalıysa devlet verebiliyorsa devlet versin. Çocukları adam akıllı okuttursun. 3 çocuk yapın diyince sıkıntı yok, yardıma gelince yardım edemiyorlar mı?" dedi.

"Bu yıl yoğunluk biraz daha fazla"

Okulların açılmasıyla birlikte okul kıyafet satışlarında yoğunluk olduğunu dile getiren Helin Demir ise "Satışlar yavaş yavaş hızlanıyor. Fiyatlarımız uygundur. Kısa kollu 150 TL, uzun kollu 200 TL, Pantolonlarımız 275 TL. Zaten geçen sezonki fiyatlarla satıyoruz. Fiyatlarımızda herhangi bir zam olmadı. Bu yıl yoğunluk biraz daha fazla çünkü fiyatlar geçen yılki fiyatlar olduğu için daha fazla yoğunluk var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)