• DOLAR 32.27
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2399.714
  • ...
Bakan Özhaseki duyurdu! Teslimatlar başlıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın katılımıyla Erzincan'da kentsel dönüşüm kapsamında Kızılay ve Hocabey mahallelerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından temel atma, açılış, anahtar ve tapu teslimi için tören düzenlendi.

Bakan Mehmet Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Dünyadaki en riskli deprem riski taşıyan beş ülkeden birisinin Türkiye olduğuna işaret eden Özhaseki, "Geçtiğimiz yüzyıl içerisinde Anadolu topraklarında ve denizlerde 6 ve üzerinde şiddetle yani yıkıcı deprem olarak tasvip edilir bunlar. Deprem sayısı 226, karada ise meydana gelen deprem sayısı 60. Ölen insan sayımız 130 bin. Maddi hasarı tarif etmek veyahut şimdi bir rakam söyleyebilmek gerçekten çok zor. Yüz milyarlarca dolar, toprağa verdiğimiz canlar, bizim için elbette ki ayrı bir acı vesilesi. Topraklarımızın yüzde 66'sı içinde yaşayan nüfusumuzun da yüzde 75'e yakını, birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde yaşıyor." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir