• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
İstanbul`daki gençler direnişe selam durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul İmam Hatip Lisesi Meclisi öncülüğünde düzenlenen Mısır ve Suriye katliamlarına tepki yürüyüşü Cuma namazının ardından İstanbul Fatih Camii`nde yapıldı. Namazın ardından toplanan yüzlerce Müslüman Saraçhane Parkına doğru yürüyen kalabalık darbeci Sisi ve diktatör Esad`a lanet yağdı.

Yürüyüş esnasında sık sık tekbir ve sloganlar atan gurup, Mısır`da askeri darbeye karşı direnenlerin sembolü haline gelen `Rabia` işaretini yaptı. Yapılan sloganlarda, "Bu karanlık günler bitecek birgün, direnişimiz yarına ışık olacak", "Darbenin karşısında Mursi`nin yanındayız", "Mursi`ye Selam Direnişe Devam", "Seyid Kutup El-Benna Selam Olsun İhvana", "İhvan Üzülme Ümmet Seninle", "İslam Ümmeti Kabul Etme Zilleti" şeklinde sloganlar atıldı.

Daha sonra Saraçhane Parkında Grup adına bir konuşma yapan İmam Hatip Liseleri Meclisi Başkanı Nurettin Aydın, İslam ümmetinin artık zulümler karşısında uyandığını ve zulmü kabul etmediklerine dikkat çekerek şöyle konuştu; "Kafirler ve İslam düşmanları şunu çok iyi bilsinler, karşılarında artık şuurlu gençler var. Biz Müslüman gençler olarak hiçbir şeyi unutmuyoruz. Sadece kalbimizin bir köşesine koyuyoruz, Filistin`in ilk işgal edildiği günden bugüne kadar gelen süreçte büyüklerimiz ve bizler hiçbir zaman unutmadık.

Bizim en büyük gayemiz ve amacımız özgür bir Kudüs`te hep beraber bir araya gelip namaz kılmaktır. Buradan tekrar darbeci, diktatör zalimleri lanetliyor, Allah mazlum Mısır ve Suriye`deki Müslümanları muzaffer etsin inşallah."

Ayrıca Aydın, İstanbul`da bulunan Mısır Konsolosluğu önündeki caddeye Şehit Esma Biltacı, Saraçhane Parkına ise Adeviye Özgürlük Meydanı isminin verilmesi için 80 İmam Hatip Lisesini kapsayacak bir imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.
Açıklamanın ardından grup tüm dünya mazlumları için dua ederek sesiz bir şekilde dağıldı. (Erkan Yavuz/Selman Tuğrul-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir