• DOLAR 32.739
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2482.527
  • ...
SU BASKINLARI FELAKETE YOL AÇTI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Sel ve su baskınlarında yaralanan 12 kişinin tedavisi sürüyor. Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Şahsın cesedine ulaşıldı. Ekiplerimizin su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor. Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor." ifadesine yer verildi. Valilikten yapılan son açıklamada ise "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir." bilgisi paylaşıldı.

SELE KAPILARAK HAYATINI KAYBEDEN KADININ CENAZESİ MORGA KALDIRILDI

Başakşehir'de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle sele kapılarak hayatını kaybeden 57 yayındaki kadının cenazesi morga kaldırıldı. Valilik açıklamasında, selde Başakşehir'de Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi'nde Yıldız Yurtseven (57) ile Küçükçekmece'de Atatürk Mahallesi Engin Sokak'ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe'nin (32) hayatını kaybettiği aktarıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: "SU TAŞKININDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da etkili olan yoğun yağış nedeniyle meydana gelen su taşkınından 12 kişinin etkilendiğini belirtti. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'da meydana gelen su taşkınında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, olaydan 12 kişinin etkilendiğini aktardı. Taşkından etkilenenlerin ambulansla hastanelere nakledildiğini kaydeden Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

YARALANAN 12 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Valilikten yapılan açıklamada, kentin kuzeyinde yer alan ilçelerde önceki gün saat 21.00 sıralarında oluşan sağanak yağışın ardından su baskınları meydana geldiği hatırlatıldı. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edilirken sel nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "12 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir." bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşların da selden kısmen etkilendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 1150, belediyelere ise 2540 su baskını ihbarı alınmıştır. AFAD, İtfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışmaktadır. Ayrıca emniyet, jandarma ve sağlık birimleri de çalışmalara tüm imkanlarıyla destek vermektedir. Su baskınlarında ilk belirlemelere göre 1754 ev ve iş yeri etkilenmiş olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

5 can kaybı 1 kayıp

KIRKLARELİ’NDE SEL FELAKETİ

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki selde kaybolan 5 kişiden 4’ünün cansız bedenine ulaşıldı, 1 kişiyi arama çalışması devam ediyor. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor. Suyun çekildiği tesisin bulunduğu alan ve çevresindeki çalışmalarda ekipler, selle gelen tomruk ve ağaçların çevresine ve altlarına bakıyor. Çok sayıda ekibin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor. Ekipler, ormanlık alanda bir erkek cesedi buldu. Böylece İğneada beldesindeki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde önceki gün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı. Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle bir süre yol trafiğe kapatılmış, suların çekilmesi sonrası trafik akışı yeniden başlamıştı. Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomruklar sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomrukların da etkisiyle evler sürüklenmişti. Bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, Sahil Güvenlik, itfaiye ve UMKE ekipleri ile askeri birlikler sevk edilmişti.

İSTANBUL'DA SELDEN ETKİLENEN AİLELERE 15 BİN LİRA YARDIM ÖDEMESİ YAPILACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere, hane başına toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacağını açıkladı. Bakan Yerlikaya, X sosyal medya hesabından İstanbul'da kuvvetli yağışın yol açtığı sel ve su baskınlarına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, şunları kaydetti: "İstanbul'da, Valiliğimiz koordinasyonunda kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen yerlerin zarar tespit çalışmaları başladı. İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD'dan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."

İletişim Başkanlığından SELE İLİŞKİN DEZENFORMASYON UYARISI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sel ve su baskınları konusunda resmi kurumların bilgilendirmelerinin takip edilmesinin ve dezenformatif içeriklere itibar edilmemesinin önem arz ettiğini bildirdi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul ve Kırklareli'nde meydana gelen selden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti, vefat edenlere de Allah'tan rahmet diledi. Devletin teyakkuz halinde olduğunu belirten Altun, "İlgili tüm kurumlarımız çalışmalarını yürütmektedir. Ani sel ve su baskınları konusunda valiliklerimiz ve AFAD başta olmak üzere resmi kurumlarımızın bilgilendirmelerinin takip edilmesi, dezenformatif içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, vefat edenlere taziyelerini bildirdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul ve Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketlerinde vefat edenler için taziye mesajı yayımladı. Yapıcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul ve Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketlerinde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum." dedi. Su baskınları ve sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yapıcıoğlu, "Allah'tan temennimiz can kaybının artmamasıdır. Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi için gereken tedbirler geciktirilmeden alınmalıdır." diye belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir