• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul İkitelli’deki selin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’un Başakşehir ilçesi İkitelli semtinde bulunan MASKO Mobilyacılar Çarşısı'nda, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Meydana gelen hasarın boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı. Park halinde bulunan otomobiller, yağmur sularının sürüklemesiyle birlikte dükkanların içine girdi.

Yağmur sularının çamura dönüşmesiyle mağazalardaki mobilyaların neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi.

Büyük çapta maddi hasarın yaşandığı MASKO Mobilyacılar Çarşısı 13 Ada A Blok esnafı, zararlarının yaklaşık 300 milyon lira olabileceğini söylediler.

“Tüm ürünler mahvolmuş”

Sel felaketini 22.00 civarında duyduklarını belirten esnaflardan Ümit Karakoç, “Gece 03’e kadar buradaydık kapıyı bile açamadık. Sabah geldik kapıyı açtık. Öndeki malların hepsi arkaya gitmiş. Tüm mallar karma karışık olmuştu. Tüm ürünler mahvolmuş. Daha zarar tespiti yapmadık ama milyonlarca TL zararımız olmuş.” dedi.

“MASKO 5 dakika içinde bu hale geldi”

Felaketi duyar duymaz dükkanlarının önüne gelip sadece izleyebildiklerini aktartan esnaflardan Tekin Kurum, ise şunları aktardı:

“Dün gece saat 22.00’da burası 5 dakika içinde bu hale geldi. Gece hiçbir şey yapamadık. Buralar bir buçuk metre su doluydu, giremedik sadece uzaktan baktık. Sabah geldik sigortası olanlar eksperlere haber verdi. Yönetim temizlik çalışmalarına başladı. Afet, başka bir şey değil. Zararımız çok yüksek, hepimiz ihracat yapan firmalarız. Görmüş olduğunuz mobilyaların hepsi el işçiliği yani pahalı ürünler. Bu sokakta en az 300 milyon zarar var.  Burası sitenin en çukur bölgesi. Gelen su çamurlu olduğu için belki giderlerde tıkanma olmuştur. Maalesef öyle bir afet yaşadık.”

“300 milyona yakın bir zarar var”

Son olarak esnaflardan Hüseyin Uslu, “Buranın eski esnaflarındanım yaklaşık 20 yıldır buradayım. İlk defa böyle bir afet görüyorum. Yaklaşık bundan 11 yıl önce böyle bir afat yaşandı ama bunun yarısı kadardı. Altyapısı yapılmasına rağmen bu hale geldi. Biz hiç böyle bir şey beklemiyorduk. Güzel bir altyapı yapıldı. Halen aklım ermiyor ki su nasıl böyle bir seviyeye geldi. 2 metreye yakın burada su seviyesi var. Tabi Allah’tan gelene diyeceğimiz bir şeyimiz yok. Çok şükür ölüm yok. Cana değil mala geldi. Tek tesellimiz bu ama tabi üzgünüz tüm MASKO’ya geçmiş olsun diyoruz. Sadece benim mağduriyetim 5 milyonun üzerindedir. Toplamda 300 milyona yakın bir zarar var.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir