• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batı nükleer enerji ile büyürken, Kenya Devlet Başkanı'ndan Yeşil enerji vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynaklara göre, Ruto, zirvenin ikinci gününde yaptığı konuşmada, Afrika kıtasının karşı karşıya olduğu iklim sorununun çözümüne yönelik karbon vergisi alınmasını önerdi.

Kenya Devlet Başkanı Ruto, karbon vergisi sisteminin uygulanmasının sadece iklim değişikliğinin azaltılması için değil, aynı zamanda özellikle "yeşil enerji" sektöründe yeni ekonomik fırsatların ortaya çıkarılması için de çok önemli olduğunu söyledi.

Ruto, "Özellikle yeşil enerjiye yönelik bu yeni yatırım ve finansal fırsatları harekete geçirmek için ihtiyaç duyduğumuz kaynakların kilidini açmak üzere, karbon vergisi hakkında bir konuşma yapmanın zamanının geldiğine inanıyoruz." dedi.

Güneş enerjisi teknolojisi ithalatında maliyetlerin yüksek olması nedeniyle üreticilerin bu alana yönelmelerinin zorlaştığını kaydeden Ruto, vergilerin azaltılmasının yeşil enerjiye geçişi kolaylaştıracağını belirtti.

Ruto "Yeşil büyüme, hem dünya hem de Afrika için önemli bir ekonomik kaynak. Afrika ülkelerinin bu kaynaktan yararlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı

Bu haberler de ilginizi çekebilir