• DOLAR 34.648
  • EURO 36.372
  • ALTIN 2911.998
  • ...
Kırmızı et mangalda nasıl sulu kalır? Kırmızı etin suyunu kaybetmemesi için ne yapılmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lokum gibi, iyi pişmiş ve içi sulu  kırmızı et yemek mümkün.. Ama nasıl? 

Kırmızı eti suyunu kaybettirmeden pişirmenin öne önemli yolu mühürleme işlemi. Bunun için öncelikle tavayı yüksek ateşte ısıtın ve etin önünü arkasını kızartın. Böylece etin suyu içine hapsolur ve sonraki işlemlerde suyunu kaybetmez. Bunun için döküm tava kullanırsanız, zeytinyağı yerine ayçiçek yağı kullanırsanız ve etin üzerine pişmeyi kontrol etmek için herhangi bir kesici alet kullanmazsanız işleminiz daha başarılı olur. Her bir yüzü 3 er dakika kızartabilirsiniz. 

Bu işlemi mangalda pişireceğimiz ette nasıl kullanacağız? Kesinlikle tam olarak mangalın üzerine etinizi yerleştirmeyin. Öncelikle mangalınızın iyice ısındığından emin olun ardından etinizi yerleştirin ve kapakla üzerini örtün ki etiniz daha hızlı pişsin ve suyunu kaybetmesin. Etin mangala yapışmaması için ızgarayı yağla değil bir parça etle ıslatın. Bu etin lezzetinin akmasına engel olacaktır. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir