• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Bilteci`ye Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci hakkında sözde "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla 15 gün ihtiyati hapis kararı verdi.

Edinilen bilgiye göre, Bilteci Güney Giza başsavcılığı tarafından Kahire`nin güneyindeki Limyan Tura cezaevinde 6 saat sorgulandı. Sorgulamayı yapanlar Bilteci`nin, Beyn es-Serayat bölgesindeki çatışmada, darbe karşıtlarını vatandaşlara karşı şiddet ve silah kullanmaları için kışkırtanlardan biri olduğunun anlaşıldığını ileri sürdü.

Bilteci`nin, kendisine sorgulama esnasında yöneltilen suçlamaların tamamını reddettiği, Beyn es-Serayat`ta meydana gelen şiddet olayları ile ilgili hiç bir bilgisinin olmadığını ve kendisinin orada bulunmadığını söylediği belirtildi.

Dün İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin Bilteci`yi, Kahire`nin batısında bulunan Giza bölgesindeki bir eve düzenledikleri baskında gözaltına aldıkları belirtilmişti.

Muhammed el-Bilteci`nin gözaltına alındığı sırada çekilen fotoğraflarda güvenlik güçlerinden biri "zafer" işareti yaparken Bilteci`nin de "Rabia" işaretiyle karşılık verdiği dikkati çekmişti.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir