• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor 2024
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEB Açık Öğretim Lisesine kayıt yapacak olan öğrenciler bekleyişini sürdürüyor. Kayıt yenilemede durumu 'silik' veya 'donuk' olan öğrenciler de belirtilen tarihler içerisinde gerekli işlemleri yapabilecekler. Peki 2023 1. dönem Açık Lise kayıtları başladı mı? Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor 2024! İşte ayrıntılar...


2023 ve 2024 açık öğretim lise kayıt yenileme tarihleri, eğitim öğretim hayatına açık liseden devam edenler tarafından merak edilip araştırılıyor.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıt için gerekli evraklarıyla öncelikle halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurarak ön kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Peki 2023 1. dönem Açık Lise kayıtları başladı mı? Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor 2024! İşte detaylar...

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) yeni dönem kayıtlarına ilişkin henüz bir duyuru yapılmadı.

2023 ve 2024 açık öğretim lise kayıt yenileme tarihleri, MEB AÖL 2023-2024 akademik takviminin belli olması ile netlik kazanacak.

Geçtiğimiz yıl Açık Öğretim Lisesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuruları 22 Ağustos – 07 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.

2023-2024 AÖL yeni dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin, Eylül ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

AÇIK LİSE KAYITLARI (AÖL YENİ KAYIT) NASIL OLUR?

AÖL ilk kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesinin resmi internet sitesinde yayımlanan tarihler arasında olup başvurular ise İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerine yapılacak.

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırdıktan sonra öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptırabilecek.

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2023 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Açık Öğretim Lise kayıt yenileme sınav ücreti anlaşmalı bankaların ATM'lerinde yatırılmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir