• DOLAR 32.357
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2394.078
  • ...
Rüyada saç görmenin anlamı.. Rüyada saç taramak, Rüyada saç dökülmesi, Rüyada saç örmek.. Dini rüya tabirleri..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

:Rüyada saç görmek, mala ve uzun ömre delâlet eder. Bir kimsenin rüyada saçının düz ve kıvırcık olduğunu görmesi, şeref ve bahtiyarlığa işarettir.

Cafer-i Sâdık (r.a) demiştir ki: Rüyada başını saçını tıraş ettiğini görmek, dört vech ile tâbir olunur:
a) Hac,
b) Sefer,.
c) İzzet ve makam,
d) Mertebe


Rüyada gür halde saç görmek, mala ve uzun ömre işarettir. Bundan dolayı rüyada saçlarının uzadığını gören kişinin, ömrü uzun olur.

Rüyada başındaki gür bir saçı başka bir saçla ördüğünü görmek, zengin için malın artmasına ve ödünç aldığı malla ticarette bulunmasına delâlet eder. Bu rüya, fakir hakkında borca işarettir.

Bir kadının rüyada saçının uzun olduğunu ve bundan da çok memnun kaldığını görmesi, kendisi hakkında güzel ve makbuldür. Çünkü saç kadının zinetidir. Rüyada saç ördüğünü görmek, işleri pürüzsüz yapmaya delâlet eder. Kadınların rüyada saçlarını örmesi hayra, saç örmeyi kendisine âdet edinen bir erkeğin rüyada saçını örmesi, mal biriktirme ve onu muhafaza etmeye işarettir.

Kederli ve üzüntülü kimsenin rüyada saçını gür görmesi, keder ve üzüntüsünün artacağına delâlet eder. Sevinçliler için de gür saç sevinçlerinin artmasına delâlet eder.

Rüyada başının ön tarafındaki saçlarını dağınık ve perişan görmek, zillet ve perişanlığa delâlet eder

Kadının rüyada saçının kömür gibi siyah olduğunu görmesi, kocasının malıyla zengin olmasına işarettir. Rüyada kendi saçını kestiğini görmek, rütbe ve makamdan düşmeye alâmettir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Bir kimsenin rüyada saçlarının döküldüğünü görmesi, servetinin elinden gitmesine ve halkın gözünden düşmesine delâlet eder. Rüyada kel bir kadın görmek, fitneye işarettir.

SAÇ ÖRMEK

Adet ve itiyadı olmadığı halde rüyada saç ördüğünü görmek, kadın ve erkek için işlerinin durgunluğuna, fazla borçlanmaya ve bazan da işinde aciz olmasına alamettir.

SAÇ TARAMAK

Saç tarayan kadın, anne ile de tâbir olunur. Çünkü anne çocuklarının saçını tarar. Yine rüyada saç tarayan kadını görmek, malı ve serveti çok bir kadına işarettir. Rüyada saç tarayan bir kimseyi görmek, insanların üzüntü ve kederlerini gideren şahsa delâlet eder.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir