• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Uyum haftasıyla birlikte çocuklar daha çok okula alışacaklar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye başlayacak öğrenciler için okula uyum programı bugün başladı.

Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları ise, 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise, rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.

Prof. Abdülkadir Karahan İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Güler Öncel, uyum haftasıyla ilgili bilgiler verirken, veliler ve öğrenciler ise, duygularını paylaştı.

"Hem biz hem çocuklar birlikte uyum sağlayacağız"

Sınıf Öğretmeni Öncel, "İlk gün çocuklar ve velilerle tanıştık. İlk gün hem onlar hem de biz heyecanlıydık. Uyumla ilgili okul ortamını tanıtacağız. Okul kurallarından bahsedip, okulu sevdireceğiz. Hem biz hem çocuklar birlikte uyum sağlayacağız. İlk gün sınıfları süslemiştik. Çocuklar bayram havasında başladılar. Yarın okulun bölümlerini gezdireceğiz. Bu şekilde okulu da tanımış olacaklar. Okulu boşken tanımaları daha iyi olur. Üzerlerindeki ürkekliği atıyorlar. Okulu daha çok seviyorlar. Biraz daha samimi bir ortam oluşuyor. Yavaş yavaş resim çalışmalarıyla çocukların kol kaslarını kontrol edeceğiz." dedi.

"Aileler çocuklarını kendi haline bıraksınlar"

Ailelere tavsiyelerde bulunan Öncel, "Aileler özellikle çocuklara önyargılı olmamalı. Bugün gelen çocuklardan birine ailesi 'korkma, ben buradayım' dedi ama o korku kelimesini istemiyoruz. Okulda korkulacak bir şey yok. Biz de nihayetinde çocuk sahibiyiz. Korku olmadan severek geldikleri zaman, çocuklar daha çok mutlu oluyor. Aileler çocuklarını kendi haline bıraksınlar. Bir önyargı ile gönderdikleri zaman çocuklar korkarak geliyor. Ürkerek etrafa bakınıyor. İlk dönem biraz zor ama bunu aşacaklarına inanıyorum. Uyum haftasıyla birlikte çocuklar daha çok okula alışacaklar. Okulda öğrenci sayısı az olduğu için okula bir sahiplenme olacak. Üzerlerindeki ürkekliği atacaklar. Uyum haftasının çok faydalı olduğunun farkındayız." diye konuştu.

"Çocuğum heyecanını attı"

Büşra Suveren

Öğrenci velisi Büşra Suveren ise, Prof. Abdulkadir Karahan İlkokulunun güzel bir okul olduğunu söyleyerek "Uyum haftası çok güzel. Öğretmenler çok ilgilidir. Öğretmenlerin seviye açısı aynı. Hiçbir bir problem yok. Uyum haftasında tanışma, kaynaşma, öğretmeni tanıma, çocuğu tanıma oldu. Kırtasiye malzemelerinin alınmasını konuştuk. Çocuğum heyecanını attı, kızım zaten uyumlu." şeklinde konuştu.

"Çocuğumun büyüdüğünü gördük"

Kadri Yan

Çocuğunun ilkokula başlaması nedeniyle duygularını paylaşan Kadri Yan, "Çok güzel bir duygu. Çocuğum okula başlıyor, ilk senesidir. Bundan daha güzel bir duygu olamaz. Uyum haftasıyla birlikte çocuğumuzun büyüdüğünü hissettik. Çocuğumun büyüdüğünü gördük, bebeklikten çıktığını anladık. Deprem ve sel gördük diye okula gidemediler. Uyum haftası güzel oldu." dedi.

"Çocuklar alışmaya çalışıyor"

Hülya Özkarakeçili ise, "Çocuğum birinci sınıfa başlıyor, heyecanlıyız. İki çocuğum da bu okulda okudu. İnşallah başarılı olurlar. Kızım doktor olacağını söylüyor. Allah hangisini nasip ederse, o olsun. Okul yeni başladığı için çocuklar alışmaya çalışıyor." diye konuştu.

Uyum haftası ile ilgili konuşan çocuklar ise, mutlu olduklarını ifade ederek duygularını paylaştılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir