• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Önce camiyi soydu sonra ise...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burdur`da, Mevlâna Cami`nin bağış kutusunu soyan kimliği belirlenemeyen bir kişi, çıkışta karşılaştığı polis ekipleriyle birlikte caminin girişine `5 Adımda Daha Güvenli Bir Şehir ..` afişi astı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi`ndeki Mevlâna Cami`ne 22 Ağustos`ta saat 14.30 sıralarında giren kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, önce cami avlusunu ve çevresini kontrol etti. İçerde kimsenin olmadığından emin olan şüpheli, daha sonra hemen girişteki bağış kutusuna yöneldi. Elindeki tornavidayla 6 dakika uğraştığı kutuyu açmayı başaran şüpheli, içindeki paraları aldı. Etrafı tekrar kontrol eden şüpheli kapıya yönelerek dışarı çıktı. Şüpheli, çıkışta asayiş olaylarına karşı uyarı amacıyla camiye afiş asmak için gelen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü`nde görevli 2 polisle karşılaştı. 20 saniye sonra soyduğu camiye bu kez polisle birlikte gelen şüpheli, bir süre onlarla sohbet etti. Ardın şüpheli polislerle caminin girişine `5 Adımda Daha Güvenli Bir Şehir..` afişini astı. Polisle caminin içini de kontrol eden şüpheli, yine onlarla birlikte camiyi terk etti. Camideki hırsızlık olayı ve şüphelinin polisle uyarı afişi asması saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Hırsızlık, bağış kutusunun açıldığını fark eden Cami Derneği Başkanı Ahmet İldeş`in dikkati sayesinde ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Ahmet İldeş, Burdur Emniyet Müdürlüğü`ne giderek şikayetçi oldu. Bağış kutusunda ne kadar para olduğunu bilmediğini belirten İldeş, Camiye gelenler bağışta bulunuyor. Kutuyu 3 ayda bir komisyon huzurunda açıp toplanan parayı camilerin ihtiyaçları için kullanıyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir