• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Gazze’de muhteşem etkinlik ABLUKA ALTINDA HAFIZLIK MERASİMİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Faruk Kuzu/Doğruhaber

Filistin Direniş Hareketleri ve Filistin halkı, 17 yıldır süren işgal ve ablukaya karşı onurlu direnişini sürdürürken eğitim ve kaliteli mücahid bir toplum yetiştirme idealinden de ödün vermiyor.

Gazze'de "Safwat Al-Hoffaz 2" (Seçkin Hafızlar 2) projesi kapsamında Kur'an-ı Kerim'i birkaç saat içinde hiç kesinti olmadan tek oturumda ezbere okuyan bin 442 hafız için bir tören düzenledi.

Dar al-Quran and Sunnah Kurumu ve Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı işbirliği ile Gazze'nin merkezindeki Yarmuk Stadyumu'nda düzenlenen törene, üst düzey yetkililer, çok sayıda din âlimi ve Filistinliler katıldı.

Törende, Gazze Şeridi'nde binlerce kişinin Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için elinden geleni yaptığı belirtilerek, ailelere çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeleri için merkezlere göndermeleri çağrısı yapıldı.

Törende Kur'an-ı Kerim'i ezberleyenlere umre ödülü verildi.

İŞGAL YÖNETİMİNİN KUDÜS’TEKİ OKULLAR HAKKINDAKİ KARARLARI PROTESTO EDİLİYOR

Siyonist Yahudi Rejimi’nin Filistinlileri özellikle eğitim yönünden nakıs bırakmak ve gelişmelerini engellemek için uyguladığı tüm kısıtlamalara rağmen Filistinliler, başta Kur’an ilimleri olmak üzere eğitim ve öğretimde Dünya ülkeleriyle başat gitmek için kıt imkânlarıyla uğraşıyorlar.

İşgal rejiminin eğitimi baltalamak için çıkardığı yeni uygulamalara karşı Filistinlilerin protesto ve boykotları sürüyor. Kudüs’ün Cebel El-Mükebbir beldesinde 2 Eylül Cumartesi yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde birçok okul işgal yönetiminin öğrencilere yönelik keyfi kararlarını protesto amacıyla boykot yapıyor.

Boykot eyleminin Cebel El-Mükebbir Okulları Veliler Komitesi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirildiği ifade edildi.

Veliler Komitesi, işgal yönetimi defalarca dile getirdikleri haklı taleplerini kabul edene kadar boykotun devam edeceğini bildirdi.

İŞGAL YÖNETİMİ FİLİSTİNLİLERİN OKUL MÜFREDATINA MÜDAHALE EDİYOR

Siyonist Yahudiler 3 Eylül Pazar günü resmi olarak açılması beklenen 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başlamadan önce Kudüs’teki Filistin okullarının eğitim müfredatına karşı bu yıl da müdahalelerde bulundu.

İşgalci güvenlik güçleri Doğu Kudüs’teki bir okulun ders kitaplarına el koydu. Kitapların taşındığı araca yönelik bir kovalamaca yürütüldü. İşgal güçleri ardından araç sürücüsü ve bir okul çalışanını tutukladı.

Ramallah yönetimine bağlı Kudüs Valiliği Sözcüsü olayı, “Filistinlilerin eğitim ve kendi müfredatlarını seçme hakkına saldırı” olarak nitelendirdi.

Valilik, Kudüs’teki Arap müfredatını ve okullarını Yahudileştirmek isteyen işgalci güce karşı uyardı. Buna izin vermeyeceğini vurguladı.

Filistin eğitim müfredatı, Doğu Kudüs’teki iki taraf arasında siyasi, ekonomik, güvenlik konularında büyük çatışmanın merkezinde yer alıyor.

SİYONİSTLERİN SÖZDE EĞİTİM BAKANLIĞI İKİ OKULUN LİSANSINI İPTAL ETMİŞTİ

İşgalci Yahudilerin sözde Eğitim Bakanlığı 2022’nin Ağustos ayında Bakanlık tarafından basılan kitapların okutulmadığı gerekçesiyle Doğu Kudüs'teki Filistin okullarından El-İman ve İbrahim Koleji'nin lisanslarını iptal etmişti.

Tel Aviv’deki işgal yönetimi, Yahudileştirme politikaları çerçevesinde 1967'de işgal ettiği Kudüs'teki Filistin okullarında takip edilen öğretim programını kaldırarak yerine kendi İşgal yönetiminin müfredatını uygulamaya çalışıyor.

Şeyh İkrime Sabri:

İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmek için sözde bayramları kullanıyor   

Filistin’de Siyonist işgal yönetiminin yayılmacı politikalarına karşı mücadele eden Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmek ve orada bir statü oluşturmak için sözde Yahudi bayramlarını kullandığını belirtti.

Gündem ile ilgili basına yaptığı değerlendirmelerde önemli konulara dikkat çeken Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgalci siyonistlerin bu ay içinde kutlayacakları sözde Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa'yı hedef alan Yahudileştirme saldırılarının olabileceği uyarısında bulundu.

İşgalci siyonist rejimin kızıl buzağı ithali gibi Yahudilerin ritüellerine başvurmasının amacının Filistin topraklarına mümkün olduğu kadar işgalci Yahudi yerleşimci çekmek olduğunun altını çizen Sabri, şunları kaydetti:

"İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirmek ve orada yeni bir statü oluşturmak için sözde bayramları kullanıyor. İşgalcilerin adımları aynı zamanda Müslümanların nabzını yoklama amacı taşıyor. 2 milyar Müslüman Mescid-i Aksa'da yaşananlar karşısında açık bir tavır koymalıdır. Sessiz durmanın artık bir bahanesi kalmadı. İşgalcilerin planlarını boşa çıkarmak için Mescid-i Aksa'da nöbet tutun."

İşgalci siyonistlerin sözde bayramları 16 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında olacak. Öte yandan fanatik işgalci Yahudi yerleşimciler, bayram günlerinde işgal güçleri himayesinde ve kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya saldırmaya devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir