• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Çin’de casuslara karşı seferberlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ- New York Times’ta yer alan habere göre Pekin yönetimi yabancı düşmanlara karşı korunmak için "toplumun tamamını" görev almaya çağırdı.

Gizli polisi ve istihbarat servislerini denetleyen Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı, resmi haber medyasının halkın katılımını artırma çabası için ilk sosyal medya hesabını bile açtı. İlk gönderisi: Casusluğa karşı “tüm toplumu seferber etme” çağrısı oldu.

Gönderide "Kitlelerin katılımının normalleştirilmesi" gerektiği belirtildi.

Çin'in iktidardaki Komünist Partisi ülkeye yönelik algılanan tehditlere karşı korunmak için sıradan insanları görevlendiriyor.

HALKA CASUSLARI TANIMA EĞİTİMİ VERİLİYOR
Temmuz ayında Çin, casusluk olarak kabul ettiği geniş faaliyet yelpazesini genişletmek için casuslukla mücadele yasasını değiştirdi. Yeni yasayla birlikte casusları ihbar edenlere binlerce dolar ödül vaat ediliyor. Bu kapsamda geçen ay ülkede 4 CIA casusu yakalandı. Çin'in bu politikaları öylesine ciddileşti ki üniversitelerdeki, veterinerlik gibi bölümlerde bile öğretim üyelerinin devlet sırlarını koruma konusunda ders alması şart koşuldu. Doğudaki Tianjin kentindeki bir anaokulu personellerine bile bir casusun casus olduğunu nasıl anlayacaklarına dair seminerler düzenlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir