• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Ortadoğu'daki siyasi belirsizlik ormancılığı da etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Orman Ürünleri Piyasası Değerlendirme ve İstişare' toplantısında, Mersin'de ormancılık sektörünün sorunları görüşüldü.

 

Toplantıda sektörde meydana gelen daralma da ele alındı. Japonya, Kuzey Amerika ve AB ekonomilerindeki ılımlı gidişat ve durgunluğun hakim olduğu, yakın zamanda da bir iyileşmenin beklenmediği, Ortadoğu'daki siyasi belirsizliğin ise halen durumunu koruduğu, bu nedenle piyasaların yatay seyrinin devam edeceği kanaati oluştuğu, bununda birçok alanda olduğu gibi ormancılık sektöründe negatif yönde bir etkiye neden olduğuna dikkat çekildi.

 

Toplantıda konuşan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, "Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı işletme müdürlüklerindeki sorunların bundan sonraki süreçte nerede ve ne zaman yaşandığına dair ayrıntılı bilgi alışverişinde bulunarak, bu sayede bütün sorunları en kısa zamanda çözmeyi hedefliyoruz. Bununla beraber talep ve piyasa isteklerine paralel, stok birikimine yol açmadan kaliteli orman emvali üretiminden de ödün vermeden devam edeceğiz." dedi.

 

Mersin Orman İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ali Dinçer ise, piyasadaki iç ve dış alandaki daralmalara sebep olarak iç piyasanın durgunlaşması, lif ve yonga levha sanayideki darboğaz, OGM'nin arzının artması ve ithalat baskısı, ihracatta azalma, OGM'nin stoklarının artarak 2012 sonunda 1996'dan bu yana en üst düzeye ulaşması, 2013 yılında da stok birikiminin devam etmesi gibi nedenlerin etken olduğuna dikkat çekti.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı, tüccarların Orman Bölge Müdürlüğünden talepleri ve istekleri alınırken, yeni uygulamaya giren dikili satış tamimi ve uygulamalarında ortaya çıkan sıkıntılara değinildikten sonra sona erdi. (A.Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir