• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Manisa milli eğitime 32 yeni memur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Bakanlık tarafından KPSS puanı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan 32 yeni memur ile toplantı yaptı.

 

Toplantıda yeni memurlarla tek tek tanışan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "İl Müdürlüğümüzün çok huzurlu bir ortama sahip olduğunu unutmamalı, bu huzurlu ortamda kurumumuzu ve eğitim hizmetlerini her zaman bir adım daha ileri taşımak için beraber çalışacağız. Huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı olmasını diliyorum. İnsanlar yeteneklerine uygun yerlerde çalıştıkları zaman hem daha mutlu olurlar, hem de verimli olurlar. Sizleri yetenekleriniz ölçüsünde değerlendirerek en yüksek verimi almayı hedeflemekteyiz." dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yeni memurlara çeşitli hatırlatma ve nasihatlerde bulundu. Altınsoy, "İlk defa memurluğa başladığınızdan ötürü bir yıllık sürede 'aday memur' statüsünde olacaksınız. Bu sürede hazırlayıcı ve temel eğitim alacaksınız. Aday olarak atanan memurların önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahare sınıfları ile ilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet memuru olarak atanabilmeleri için başarılı olmaları şarttır. Yapılan sınavlarda başarılı olan ve adaylık sürecini tamamlayan memurlar 657 sayılı Kanuna göre asil memur olarak göreve atanır.

 

Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.

 

Her ne kadar devlet memurluğu ile ilgili hak ve yükümlülükleriniz göreve başladığınız gün itibari ile başlasa da aday memurluk asil memurluktan farklı, daha düşük güvenceli bir statüdür. Adaylık süresince hal ve davranışlarınız ile vazifeye bağlılığınız özel bir önem arz etmektedir.

 

Büyük ailemizin yeni üyeleri olarak, adaylığınız süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarılı olmanızı ve görevde bulunduğunuz sürece görevinizin gereğini en iyi şekilde yapmanızı diliyorum. Ailemize hoş geldiniz." ifadelerini kullanıldı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir