• DOLAR 32.38
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2409.438
  • ...
KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? KYK yurt ücretleri! KYK yurt başvuru ekranı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından şehir dışında üniversite kazanan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sağladığı barınma hakkından yararlanmak için   e- Devlet GSB başvuru ekranı üzerinden yurt başvurusunda bulunuyor. 29 Ağustos'ta başlayan başvuru süreci 2 Eylül'de tamamlanacak. 

KYK YURT BAŞVURU EKRANI

Başvuruların başladığını duyuran Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak KYK yurt başvurusuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz; gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak tamamen dijital ortamda puanlamayla tespit edilecek. Buna göre bir sıralama oluşturulacak. Bu sıralamayla öğrencilerimiz kazandıkları okula en yakın yurda olmak kaydıyla yerleşmeye başlayacaklar. Eğer o yurtta yer yok ise, diğer en yakın yurda yerleştirme yapılacak. Bu yıl öncelik grubumuza, evleri orta ve üstü hasarlı depremzede öğrencilerimizi de dahil ettik. Öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin açılış tarihlerini 2 Ekim olarak belirledi. KYK yurt sonuçlarının Eylül ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. 

KYK YURT ÜCRETLERİ

6 tip yurt bulunan KYK'da ücretler şöyle;

Tip 1 ücreti: 345 lira,

Tip 2 ücreti:  405 lira,

Tip 3 ücreti: 480 lira,

Tip 5 ücreti: 510 lira

Tip 6 ücreti: 570 lira oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir