• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İdilli esnaflar: Fakültenin kaldırılmasını istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak üniversitesine bağlı olan Ziraat Fakültesi 12 yıldır İdil'de eğitim ve öğretim veriyor. Üniversite yönetimi fakültenin merkez kampüse alınacağını söylemesi üzerine idil halkı ve esnafı tepki gösterdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin gelişini bekleyen idil esnafı, taşınma kararı karşısında şok yaşadılar. 3 aylık tatilde kepenk kapatma durumuna geldiklerini belirten esnaflar, okulların açılmasıyla rahat nefes alacaklarını beklerken taşınma kararının alınmasına karşı olduklarını belirttiler.

Ferhat Cilasun

Taşınma kararına Esnaf olarak üzüldüklerini belirten Ferhat Cilasun, "Bölgede nüfus azınlığı var. Bu 2 ay tatillerin gelmesini iple çeken esnaflardan değiliz maalesef. Biz 3 ay tatillerinden neredeyse kepenk kapatma noktasına geliyoruz. Tatil biter bitmez memur ve öğrenci gelimini beklerken güzel bir sürprizle karşılaştık. Fakültenin kaldırılıp merkeze taşınacağı bilgisini aldık. Bu gelişme bizi çok üzdü, esnaf olarak çok üzüldük. Hazır yemek üzeri iş yerim var. Genellikle öğrenci kesime hitap ediyorum. Fakültenin kaldırılması ne yazık ki bizi ve bizim gibi çalışan esnafları derinden sarsar belki de süreç devamında kepenk kapatmaya kadar götürür. Yetkililere sesleniyoruz buradan esnafları da düşünsünler. Bu vermiş oldukları kararı bir kez daha gözden geçirmelerini rica ediyoruz." dedi.

Yasin Yılmaz

Esnaflar olarak taşınma kararının karşısında olduklarını aktaran Yasin Yılmaz, "3 aydan beridir kapalıyız. Memur, öğretmen ve öğrenciler gittiği için bizler de iş yerimizi kapattık. Tatil döneminde işlerimiz duruyor. Şimdi geldik hazırlığımızı yaptık öğrenciler gelecek derken fakülteyi merkeze alacaklarını söylediler. Böyle şey mi olur? Bu yapılacak olan zulümdür bu bir darbedir. Bütün esnaflar olarak alınan karara karşıyız." şeklinde konuştu.

Nurullah Evsen

Öğrencilerin gitmesi, esnafı kötü etkileyeceğini söyleyen, Nurullah Evsen, "Alınan kararı yanlık buluyorum.  Müşteri potansiyelimiz çok düşük, öğrencilerin gitmesi daha da kötü etkileyecektir. Fakülte idil için ekonomik anlamda iyiydi. Ziraat Fakültesinin oluşu tarım arazilerimiz için avantajdı. Tarım ve düz arazilerimiz merkeze göre daha elverişlidir. İdil'de kalması daha uygun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Murat Oflaz

Taşınma kararının kendilerini etkileyeceklerini aktaran Murat Oflaz, "Taşınma kararının bize hiçbir olumlu karşılaması olmayacak. Bir askerlik şubemiz vardı kaldırıldı. Elimizde bir fakülte kaldı şimdi onu da almak istiyorlar. 3-5 tane öğrencimiz geliyordu şimdi onlar da elimizden alınmak isteniyor. İdil şehirleşmeyi beklerken köyleşiyor. Zaten potansiyelimiz yoktu, olan kurumları da alıyorlar. 30 bin nüfuslu bir ilçede neden fakültemiz bizden alınıyor. Niye Şırnak merkeze gideyim, niye öğrenci gelmesin. Esnaflar olarak zaten öğrencilere ve öğretmenlere bakıyoruz. Şimdi bu imkân da elimizden alınmak isteniyor. Fakültemizin elimizden alınmasını istemiyoruz."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir