• DOLAR 32.671
  • EURO 35.426
  • ALTIN 2505.707
  • ...
Afganistan Merkez Bankası, Afgan para biriminin değerini korumak için hamle başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Da Afghanistan Bank (DAB) Başkanı Hidayetullah Bedri, Afgan para birimi AFN'nin kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak ve yurt içi işlemlerde yabancı para kullanımını yasaklamak maksadıyla bir plan başlattıklarını açıkladı.

Plan, bankacılık sektörünü güçlendirmeyi ve Afgani'nin değerini istikrara kavuşturmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda Kandahar'da, ülkenin güneybatı bölgesinden gelen valiler, emniyet müdürleri, istihbarat şefleri, belediye başkanları, tüccarlar, sarraflar ve bankacıların katıldığı bir çalıştay düzenlendi.

Da Afghanistan Bank Başkanı Hidayetullah Bedri, Afgan para biriminin istikrarlı olduğunu ve bölgedeki diğer ülkelerin para birimlerine kıyasla değerini koruduğunu belirtti.

DAB Başkanı Bedri, ülkenin güneyindeki halkı, yerel para birimini tüm yurtiçi işlemlerde kullanarak teşvik etme yönündeki vatandaşlık yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırdı.

Bedri, önümüzdeki 2,5 ay içerisinde ülkenin güneybatı bölgesinde Afgan para birimi kullanımının yaygınlaşacağını da kaydetti.

DAB'ın bu girişimini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Kandahar Valisi Hacı Molla Şirin Akhund, halkı, özellikle de tüccarları ve sanayicileri, günlük işlemlerde ülkelerinin para birimini kullanmaya davet etti.

Vali Akhund, planın herkes tarafından desteklenmesi gereken ulusal bir mesele olduğunun altını çizdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir