• DOLAR 32.473
  • EURO 34.687
  • ALTIN 2394.598
  • ...
Magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Magnezyum, vücudun enerjiyi, kan basıncını, kan şekerini ve diğer birçok süreci kontrol etmesine yardımcı olur.

Magnezyum; sinir ve kasların işlevi, proteinlerin sentezi, kan şekerinin ve kan basıncının dengelenmesi dışında vücudun çeşitli işlevlerini düzenleyen çok sayıda enzim sisteminin yapısında bulunduğu bildirildi.

Enerji üretimi, kemik gelişimi ve kalp ritmi üzerinde de etkisi olan magnezyumun, yetişkin bir insan vücudunda en çok kemiklerde ve yumuşak dokularda bulunduğu aktarılıyor.

Birçok gıdanın tüketimi ile birlikte doğal olarak magnezyum alınabildiği; Bunlardan bazıları fıstık, fındık, kepekli tahıllar, süt, muz, ıspanak, fasulye ve somon olduğu belirtilirken, bir kişi için önerilen magnezyum miktarı yaş, boy ve kilo gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Her ne kadar tüketilen gıdalarda magnezyum bulunsa da bazı insanlar vücutlarının ihtiyaç duyduğu kadar magnezyum almadığı, bu durumun uzun süre devam etmesi üzerine magnezyum eksikliği ortaya çıkabildiği kaydediliyor.

Magnezyum eksikliği, vücudun sağlığı için ihtiyaç duyduğu miktarda magnezyuma sahip olmaması olarak tanımlanıyor.

İnsan vücudunda bulunan birçok enzim işlevini devamlı bir şekilde sürdürebilmek için magnezyuma ihtiyaç duyulduğu bilgisi paylaşılırken, insan vücudu magnezyum mineralini üretemediği için magnezyumun besinler ve takviye ilaç ile yeterli miktarda alınması önem taşıdığı ifade ediliyor.

Magnezyum eksikliği, devam etmesi durumunda çeşitli sağlık problemlerine yol açabildiği vurgulanırken, magnezyum eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarının ise nadir olduğu bildiriliyor.

Ancak uzun vadede devam eden magnezyum eksikliği bu riski artırdığı belirtiliyor.



Bu haberler de ilginizi çekebilir