• DOLAR 32.386
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2408.722
  • ...
AK Parti, MHP, HÜDA PAR, YENİDEN REFAH'ta yerel seçim hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret ederek 50 dakika görüşmesi Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Erdoğan ile Bahçeli arasında geçen görüşmede neler konuşulduğuyla ilgili kulislerde iddialar havada uçuşuyor. Gazeteci Dicle Cenova, AK Parti ve MHP 30 ilde ortak çalışma başlatacağını iddia etti. Aday adaylarının netleşmesi ise kasım ayına doğru olacağını belirtti.

Cumhur ittifakının diğer bileşenleri: HÜDA PAR, YENİDEN REFAH...

HÜDA PAR YEREL SEÇİMLERDE NE YAPACAK?

Genel seçimlerde Cumhur ittifakında yer alan HÜDA PAR, muhalefet partilerin odağı olmuş her türlü karalama kampanyasına maruz kalmasına rağmen adaylarının hepsini meclise göndermeyi başarmış halkın nezdinde büyük teveccüh kazanmıştı.

Seçimlere direkt etki eden HÜDA PAR'ın yerel seçimlerde ne yapacağı merak ediliyordu. HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, konuya ilişkin değerlendirme de bulunmuş, yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını açıklamıştı.

Aday tespit çalışmalarının başladığını aktaran Yapıcıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Türkiye genelinde hem belediye başkanlıkları için hem belediye meclis üyelikleri için hem de il genel meclis üyelikleri için aday tespit çalışmalarımız başladı.” 

Cumhur İttifakının bir diğer bileşeni Yeniden Refah Partisi de kararını açıkladı.

İttifakın bir diğer ortağı Yeniden Refah Partisi'nden de açıklama geldi. Partisinin Antalya İl Divan Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Yeniden Refah'ın Yerel Seçim kararını açıkladı. 

Kılıç, yerel seçimlerle ilgili yaptığı konuşmada "Seçimlere Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 922 ilçemizde kendi adaylarımızla katılacağımızı ilan ettik. Bu seçimde belediye başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye meclisi üyesi, il genel meclisi adaylarımız olacak. Her birinde en iyilerimizi öne çıkarmalıyız." dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir