• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Vatandaş randevu alamamaktan şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığının bir hizmeti olan ve hastalara istediği hastane ve doktordan randevu alma imkânı sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), halk tarafından sıkça tercih ediliyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hasar alan Gaziantep Doktor Ersin Arslan Hastanesinin yıkım kararı verilmesinin ardından hastaneler yetersiz kalmaya başladı.

Yaklaşık 10 yıldır yapımı süren ve 638 bin metrekarelik alana kurulacak olan 1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesinin yıllardır faaliyete geçirilememesi Gaziantep'te eksik olan hastane sorununun temel nedeni haline geldi.

Kahramanmaraş merkezli deprem, çevre ilerde olduğu gibi Gaziantep'te de poliklinik hizmetlerinin aksamasına neden oldu. Kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluğun yanı sıra tedavi olmak için randevu alamayan vatandaşlar, özel hastanelerin inisiyatifine terk ediliyor.

Hastaneler, oluşan yoğunluk nedeniyle hasta kabulünün büyük bir kısmını sadece randevu ile yapıyor. Halk, bu sistemde doktor bulamadıklarını veya buldukları doktordan ise ancak günler ya da haftalar sonra randevu alabildiklerini ileri sürüyor.

Sağlık sorunları olan vatandaşlar, 2011'de hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 üzerinden haftalarca randevu alamıyor.

MHRS ve ALO 182 üzerinden çeşitli branşlardan randevu almakta zorlanan vatandaşlar, mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlar, dermatoloji, hematoloji, göz ve diş hastalıkları branşları başta olmak üzere bazı hastanelerde ve bölümlerde aylar sonrasına bile randevu almakta zorlanıyor.

Bazı poliklinik ve bölümlerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirten vatandaşlar, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Sağlık sorunları için MHRS veya ALO 182 üzerinden randevu talep ettiklerini belirten vatandaşlar, kimi zaman haftalarca sıra bulamadıklarını kimi zaman ise randevularının oluşturulmamasından yakınarak bu durumun ciddi anlamda mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekti.

Randevu sistemine ulaştıkları zaman bile kendilerine ya doktorun olmadığını ya da en yakın 15 gün sonraya randevu verildiğini söyleyen vatandaşlar, kamu hastanelerinde sıra bulamadıklarından dolayı özel hastanelere mecbur bırakıldıklarını dile getirdi.

Özel hastanelerin fahiş oranda para aldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını, hastanelerdeki eksik branşların tamamlanması ve doktor sayısının bir an önce artırılması çağrısında bulundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir