• DOLAR 32.287
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2407.762
  • ...
Dr. Lütfi Doğan, işçi, işveren ve vesvese konularına değindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Adem’le başlayan insanlık imtihanının bir türü de ameli ve imani açıdan şeytanın verdiği vesvese türleridir. Kimi insanlarda saplantı haline gelip ruhsal bozukluklara neden olan vesvesenin türleri ve kurtulma yöntemleri hakkında İLKHA muhabirine konuşan Eski Diyanet İşleri Başkanı, ilim ve siyaset adamı Dr. Lütfi Doğan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

İslam’da vesvese ile başa çıkmanın yolları hakkında da konuşan Doğan, "Vesvese hakikaten insanları çok fazla sıkıntılara sokar. Onun için her mümin gücü yettiği kadar yanlışlığa düşmekten Allah’a sığınmalıdır. Vesvese bir rahatsızlıktır. Ne yapıp yapıp iki kere iki dört eder gibi vesveselerin durumu aydınlığa çıkıncaya kadar bir karar vermemelidir. İki kere iki dört eder gibi beyanı açık ve güçlü olan şeylerde vesvese yok. Vesvese taşımamak gerekir." dedi.

"Müslüman çalışıp ihtiyacını temin etmelidir"

Müslümanların güçleri yetiyorsa çalışmaları konusuna değinen Doğan, "Olgunluk çağına gelmiş her bir Müslüman takati ölçüsünde kendi geçimini sağlayacak ölçüde çalışmalıdır. Müslüman çalışıp ihtiyacını temin etmelidir. Bazıları var ki çalışma imkanı yok. Burada Müslümanlara yardım etmek düşüyor. O şahsın zorunlu ihtiyaçlarını bir karşılık beklemeden yerine getirmek gerekir." şeklinde cevapladı.

"İşçi çalıştıran Müslüman merhametli olacak ve işçinin hukukunu koruyacak"

İslam'da iş ve çalışma ahlakı hakkında da bilgi veren Doğan, "İş ve çalışma ahlakı imkanı olduğu zaman kişi kendisinin ve ailesinin rızkını temin etmek için çalışmalıdır. Serbest çalışanlar hürdür ama bir yerde işçi olarak çalışan işçi dürüst olmak zorunda olacak. Şefkatli ve merhametli olacak. Çalıştıran Müslüman ise o da şefkatli ve merhametli olacak. 'Cenab-ı Hakk, bana bu imkanı verdi o mümin kardeşimi çalıştırıyorum. Mümin kardeşimin çalışmasından yararlanıyorum.' Bunun için onun hukukunu koruyacak." ifadelerine yer verdir. (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir