• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Libya'dan örnek hareket! İşgal rejimi ile görüşen bakan açığa alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Ulusal Birlik Hükümeti tarafından açıklanan 368 no'lu kararnamede, "Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un açığa alınması ve hakkında soruşturma açılmasına karar verildi." ifadeleri yer aldı.

Kararnameya göre, Menguş ile ilgili soruşturma, Libya Adalet Bakanı başkanlığında oluşturulacak komisyon tarafından yapılacak.

Öte yandan Libya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un İşgal Rejiminin Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile İtalya'nın başkenti Roma'daki görüşmesinin resmi olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Libya Dışişleri Bakanlığının, başta Filistin sorunu olmak üzere, Arap ve İslam ülkelerinin meselelerine yönelik ulusal sabitlere tam bağlılığını teyit ettiği ve Filistin'in ebedi başkenti olarak Kudüs'e bağlılığını vurguladığı kaydedildi.

"Bu, kesin ve geri dönülemez bir kararlılıktır." denilen açıklamada, "Bu, Roma'da, İtalya Dışişleri Bakanı ile yapılan görüşme sırasında gerçekleşen, gayriresmi ve hazırlıksız bir toplantıdır. Herhangi bir tartışma, anlaşma veya istişare içermemiştir. Bakan daha ziyade Libya'nın Filistin meselesine yönelik sabitlerini açık ve net bir şekilde teyit etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir