• DOLAR 34.502
  • EURO 36.465
  • ALTIN 2911.457
  • ...

Araştırmacılar, yemeklere hiç tuz eklemeyenlerin, ritim bozukluğu yapan bir kalp rahatsızlığı olan atriyal fibrilasyona yakalanma olasılığının, her zaman tuz ekleyenlere kıyasla yüzde 18 daha az olduğunu buldu. Güney Kore'deki Kyungpook Üniversite Hastanesi’nden Dr. Yoon Jung Park, "Çalışmamız gıdalara daha az tuz ekleme sıklığının daha düşük atriyal fibrilasyon riski ile ilişkili olduğunu gösteriyor" dedi.

Bulguların Hollanda’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük kalp konferansı Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin yıllık toplantısında sunulması beklenirken, çalışmaya katılan kişilere yemekleri ne sıklıkla tuzladıkları soruldu.

Yiyeceklerini her zaman tuzlayanlarla karşılaştırıldığında, hiç tuzlamayanların atriyal fibrilasyona yakalanma olasılığı yüzde 18 daha azdı. Bazen tuz ekleyen kişilerde ise bu oranın yüzde 15 daha az olduğu görüldü.