• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas'tan Sierra Leone'a Kudüs konusundaki tavrını gözden geçirme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sierra Leone hükümetini yanlış kararından dönmeye ve Filistin halkının haklı davasına destek olmaya davet etti.

"Sierra Leone hükümetinin bu üzücü tavrı Filistin halkına, topraklarımıza ve kutsal mekânlarımıza yönelik israil terörünün ve cinayetlerinin artış gösterdiği bir döneme denk geldi" diyen Kanu, Sierra Leone hükümetinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya hazır olduğu yönündeki açıklamasının işgalcilere başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarındaki ihlallerini sürdürmeleri için yeşil ışık anlamına geldiğini bildirdi.

Kanu, Sierra Leone hükümetinin tavrının Filistin halkının haklarına tecavüz ve Filistin topraklarındaki işgale destek olduğunu kaydetti.

Siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen, yaptığı açıklamada, Sierra Leone'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurmuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de "Kudüs'ü israilin başkenti" olarak tanımasının ardından Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği 14 Mayıs 2018'de resmen Kudüs'e taşınmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir