• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hollanda’da Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli İslami kuruluşlarca organize edilen protestoya çok sayıda Müslüman katıldı.

Malieveld Meydanı'nda bir araya gelen, "Kur’an bize yol göstermek için ışık veriyor, ateş Güneş'i yakamaz", “Kur’an’ı seviyorum” yazılı dövizler ve Kur'an-ı Kerim taşıyan protestocular, Danimarka ve İsveç büyükelçiliklerine doğru yürüdü.

“Kitabımızı ve kutsal kitapları yakmayı durdur.” ve “Danimarka ve İsveç hükümeti utan!” sloganları atan göstericiler, Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu, tekbir ve salavatlar getirdi.

İsveç Büyükelçiliği'nin önünde basın bildirisini okuyan psikolog Serdar Işık, Danimarka’da, İsveç’te ve Hollanda’da Kur’an’a yönelik saldırıların Müslümanları çok incittiğini, polis koruması eşliğinde Kur’an-ı Kerim'in yırtılmasının ırkçı bir eylem olduğunu ve bunun barışçıl ve adil olmaktan başka her şeyi barındırdığını söyledi.

Kur'an'a yönelik saldırılara izin veren Lahey Belediye Başkanı Jan van Zanen’e tepki gösteren Işık, “Irkçıların ve faşistlerin Hollanda'da 1 milyondan fazla Müslüman'ın değerini güpegündüz parçalamasına izin verilmesi bize acı veriyor.” ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir