• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HGS'de merak edilenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sistem ile boğazlardan ve otoyollardan geçiş için ücret ödemesi olarak biliniyor. Ücret ödenmediğinde araç plakasına cezai işlemin uygulandığı bir sistemdir.

Otoyol ve köprü geçişlerini kolaylaştıran HGS, sürücülerin ve araçların işlerini kolaylaştırıyor, onlara zaman kazandırıyor. İstenilen yere daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

HGS nasıl kullanılır?

Öncelikle HGS’yi kullanabilmek için PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan veya satış noktalarından HGS etiketi alınır. Alınan etiket, HGS noktasında aracın camından okunur. Okuma yapıldığında gişelerden beklemeden geçişler yapılır.

HGS’de araç sınıflandırması 

HGS'de ücretlendirme araç sınıflarına ve geçilen otoyola veya köprüye göre değişir.

Birinci sınıf araçlar; aks Aralığı 3.20 metre altında olan otomobil, kamyonet, motosiklet minibüs gibi araçlar.

 İkinci sınıf araçlar; aks aralığı 3.20 metre üzerinde olan kamyonet, otobüs gibi iki akışlı her türlü araçlar.

Üçüncü sınıf araçlar; aks adeti 3 olan araçlar. Dördüncü sınıf araçlar; aks adeti 4 ve 5 olan araçlar. Beşinci sınıf araçlar; dingil sayısı 6’dan fazla olanlar. Altıncı sınıf araçlar; motosikletler.

HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Yola çıkmadan önce HGS kartında kalan bakiyenin mutlaka sorgulanması gerekiyor. Eğer bakiye yetersiz ise, HGS etiketi alınmalı. Bakiyeyi öğrenmek için PTT web sitesi, e-Devlet, HGS mobil uygulaması, HGS etiketinin alındığı banka uygulaması veya müşteri hizmetleri, HGS çağrı merkezi üzerinden öğrenilebilir.



Bu haberler de ilginizi çekebilir