• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kalp yetmezliğine dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp yetmezliği; kalbin vücuda yeterli kan pompalayamaması neticesinde vücut fonksiyonlarında bozulmalara bağlı yaşanan sağlık sorunudur.

Bu hastalığa yakalanan bireylerde bazen kalp büyümeye ve genişlemeye başlar.  Tedavi edilmediğinde ölümlerle neticelenebilir.

Kalp yetmezliği, kalbin her iki tarafını da etkileyen bir durumdur. Kalp yetmezliği durumlarında, belirtiler aniden ortaya çıkıp, kaybolur.

Ani oluşan bu belirtiler kalp krizine neden olur. Son zamanlarda halk arasında da sıklıkla kalp yetmezliği, kalp krizlerine bağlı ölümler meydana geliyor. Kalp yetmezliği büyük çoğunluğunu kronik olanlar oluşturur.

Kalp yetmezliği belirtileri

Kalp yetmezliği belirtileri başladığı andan itibaren bir uzmana mutla görünmek gerekiyor. Aksi takdir de hastalık ileri evreye doğru gittikçe tedavisi zorlaşır, ölüm riski ise artar.

Kalp yetmezliği hastalığı; iştah kaybı, çabuk yorulma, mide bulantısı, ani kilo artışı, pembe ya da beyaz renkli balgam, aritmi (nabızda düzensizlik), bacaklar, karın ve ayak bileklerinde görülen şişlikler (ödem), kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sürekli uyku hali, konsantrasyon güçlüğü, geceleri sık idrara çıkma, boyun bölgesindeki kan damarlarının belirginleşmesi, depresyon, öksürük ya da nefes verirken ıslık sesine benzer ses çıkarma belli başlı belirtilerdir. Bun hastalığa yakalanan bireylerde bu belirtilerin biri veya bir kaçı aynı anda görülebilir.

Kalp yetmezliği tedavisi

Kalp yetmezliğinin tedavisi olup olmadığı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Kendisinde bu belirtiler baş gösteren hasta önce bir sağlık kuruluşunda, bir uzmana görünmeli. Burada yapılacak tetkiklerin neticesinde kalp yetmezliği tanısı konulur. Ses dalgalarının kullanıldığı EKO cihazı ile kalp detaylı olarak incelenir. Kalp yetmezliği tedavisi sürecinde öncelik, doku hasarlarının durdurulması ve kişinin mevcut sağlık durumu korunarak günlük yaşamı etkileyen belirtilerin ortadan kaldırılmasıdır. Hastalığın şiddet ve büyüklüğüne göre ilaçlı veya cerrahi müdahalelerde bulunulur. Sürekli doktor kontrolünde hastalığın takibi yapılır. Tanısı konulan hastalığın şiddet ve büyüklüğü 4 evrede ele alınır. Bu evrelere göre tedavi yöntemleri uygulanır.



Bu haberler de ilginizi çekebilir