• DOLAR 32.213
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2417.105
  • ...
Irkçılık akıllarını  aldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medyada "Suriyeli lokantacı Türklere iş vermiyor" diye paylaşılan videodaki 'Suriyeli', Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Türkiye  vatandaşı tiyatrocu çıktı.

Tiyatrocu Demirtaş, bilişim polisi tarafından yakalanırken 'Tarafsız, dürüst' muhalefet medyası ile siyaset ve magazin 'ünlüleri' videoyu ırkçı paylaşımlarla alıntıladı.

Sosyal medyada önceki gün dolaşıma alınan "Suriyeli lokantacı Türklere iş vermiyor" paylaşımının yalan olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyeli kılığındaki kişinin bir Türkiyeli ve Bursa'nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu O. A.D. (Ozan Arif Demirtaş) olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada "Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum' iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, O.A.D. isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır" ifadelerine yer verildi. Bunun üzerine ırkçılık yapan paylaşımı dolaşıma alan tiyatrocu Demirtaş hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi.

Göçmen düşmanlığı ile bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da videoyu Suriyelilere hakaret ederek paylaştı. Özcan şu ifadeleri kullandı: "Ulan zibidi Suriyeli, bir de utanmadan dalga geçiyor. Senin gibi yaratıkları, ülkemize davet edenlere yazıklar olsun. İşte tam da bunlar yaşanmasın diye, Bolu'da hiçbir sığınmacıya işyeri ruhsatı vermedim. Bu işyeri derhal tespit edilip, ilgili belediye tarafından mühürlenmelidir."

AKŞAM

Bu haberler de ilginizi çekebilir