• DOLAR 32.381
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2409.116
  • ...
Fıstık üreticileri hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl ağustos ayının son günleri ve eylül ayının başlangıcına denk gelen fıstığın hasat zamanında fıstık üreticilerini şimdiden korku sardı. Hasat dönemini, fıstık üreticilerinin yanı sıra hırsızlar da dört gözle fıstığın olgunlaşmasını bekliyor.

Eylül ayının başında fıstık hasadına başlanabileceğini ifade eden Siirt Ziraat Odası Başkan Hüseyin Günbat, "Ama hasadı ne kadar geciktirirsek fıstıkta ana çatlak olacak ve daha fazla olgunlaşacaktır. Üreticiler imkanları dahilinde fıstığı ağaçtan geç toplasınlar. Ama çitçileri koruma derneği, jandarma, güvenlik kuvvetleri de çiftçileri yaşanacak hırsızlık olaylarına karşı koruması gerekiyor." dedi.

"Hırsızların çiftçiye verdiği zararı hiç olmazsa asgari düzeye indirmelerini bekliyorum"

Fıstık hasadının yaklaşmasıyla birlikte hırsızların fıstık bahçelerine dadanmaya başlayabileceğini ifade eden Günbat, "Son zamanlarda hırsızlar, fıstık bahçelerine dadanıyorlar, bahçelere girip üreticilerin bir yıllık alın terlerini, emeklerini heba ediyorlar. Jandarmadan, köy korucularından, Çiftçi Mallarını Koruma Derneğinden, emniyetten, fıstık hasadı bitinceye kadar kısa süreliğine, 15 gün boyunca çiftçi bahçelerini korumak için ekipler oluştursunlar. Hırsızların çiftçiye verdiği zararı hiç olmazsa asgari düzeye indirmelerini bekliyorum." şeklinde konuştu

"Bir gecede bir hırsızın gelip çiftçilerin emeklerini çalmasına izin verilmemeli"

Fıstık üreticiliğinin çok emek istediğini ve tıpkı bir bebek misali fıstık bahçelerine bakım gerektiğini ifade eden Günbat, "Bir bebek büyütülünce nasıl ki özen gösteriliyorsa, fıstık üreticileri de bahçelerinde, tarlasının başında ağaçların aşısını, budamasını, sulamasını yapıyor ve ilaçlıyorlar. İlacın ne kadar pahalı olduğunu biliyorsunuz, ıstık üreticileri bir yıl boyuna çalışıyor, emek veriyor ve böyle bir gecede bir hırsızın gelip emeklerini çalmasına gönlümüz razı değil, basından rica ediyorum bunu gündeme taşısınlar, bunu önlemeye çalışalım.  Siirt'in ekonomisine en büyük katkıyı çiftçiler sunuyor. Pandemi döneminde hiç durmadan çalıştık ve ürettik, üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir