• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Herson Vali Vekili: Skadovsk-Zonguldak güzergahı Rus tahılını dünya pazarlarına taşımak için kullanılabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saldo, sosyal medya hesabı Telegram'dan yaptığı açıklamada dün Kremlin'deki bir toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putın'e Skadovsk ile Türkiye arasındaki feribot seferlerinin yeniden başlatılması konusunda bir teklifte bulunduğunu hatırlattı.

Daha öcne 2007’de faaliyet gösteren Herson Bölgesi’ndeki Skadovsk limanı üzerinden Zonguldak ve ve İstanbul limanlarına 17 bin ağır aracın geçiş yaptığını belirten Saldo, bunların içerisinde yolcu feribotların da olduğunu kaydetti.

Söz konusu güzergahın tahıl koridoru olarak da kullanılabileceğine işaret eden Saldo, "Artık bu rota Rus tahılını dünya pazarlarına taşımak için kullanılabilir. Bu yıl Herson bölgesinde tüm zorluklara rağmen 1,5 milyon ton tahıl hasat edildi ve bunun yaklaşık yarısı ihraç edilecek. Tahılın deniz yoluyla taşınması çok daha kârlı. Karadan ihracat ise çok daha pahalı, daha uzun ve daha zor."

Saldo, "Elbette bir takım sorunların çözülmesi gerekiyor: Skadovsk Ticari Deniz Limanı'nın ve su alanının, erişim yollarının teknik durumunun düzenlenmesi, güvenliğin sağlanması, bir taşıyıcı operatör bulunması, hukuki konuların koordine edilmesi. Bütün bunlar çözülebilir. Herhangi bir temel engel görmüyorum." diye ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir