• DOLAR 32.931
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2454.285
  • ...
Kötü kokuların yükseldiği dereye mahalle sakinleri çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Akpınar (Akpiyar) deresinin çevreye yaydığı kokudan dolayı rahatsız olan mahalleli, dereye akan pis suyun kaynağının bulunarak temizlenmesini istedi.

Derenin yaklaşık 4 aydır koktuğunu söyleyen mahalleli, kalıcı bir çözümün bulunması gerektiğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.

Kokudan dolayı derenin yanındaki parka kimsenin gelmediğini dile getiren mahalleli, İLKHA'ya konuştu.

"Amacımız vatandaşın buradaki pis kokudan kurtulmasıdır"

Ali Yılmaz

Dereye pis suyun karışması sonucu kötü kokuların geldiğini söyleyen Ali Yılmaz, "Deredeki sıkıntımız, normal suya lağım suyu karışmasıdır. Geçen gün ŞUSKİ'yi aradığımda bana 'vidanjör göndereceklerini' söylediler. Benim vidanjörle bir işim yok, isteğim deredeki pis suyun kaynağının bulunması ve dere suyuna karışmaması için önlem alınmasıdır. Bana herhangi bir dönüş yapmadılar. Ben de Zeynel Abidin Beyazgül başkanımıza ilettim. Onlar da bana kokunun kaynağını sordular. Kaynağı siz bulun, benim dereyi dolaşacak halim yok. Amacımız buradaki vatandaşın pis kokudan kurtulması ve bu dereye temiz su akmasıdır." dedi.

"Parklarda şu an hiç kimse yok bomboş halde"

Derenin temiz olmasını istediklerini belirten Yılmaz, "Bir ara Zeynel başkanımız dereden temiz su akıtacağını söylemişti fakat şu anda pis su akıyor. Deremizin ismi Karaköprü deresidir. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil; üzüm yemek ve vatandaşlarımızın bu parklarda normal bir şekilde oturmasıdır. Kokudan kurtulmak için uğraşıyoruz. Parklarda şu an hiç kimse yok bomboş halde. Bu sıcak zamanlarda parkların dolu olması lazım ama kokudan ve pislikten dolayı kimse oturmuyor. 4 aydır bu böyle devam ediyor. Mahalle sakinleri olarak nereye başvuracağımızı da bilmiyoruz. ŞUSKİ'yi aradık sonuç çıkmadı. Zeynel Abidin başkana yazdım o herhalde bu işin biraz peşine düşer ve bu pis suyun bu dereden akıtılmasını önler diye düşünüyorum. Buraya temiz su akıtılır hatta gençlerimiz burada balık avlasınlar, yüzsünler, dolaşsınlar. Burası Karaköprü'nün en eski deresidir. Temiz sular, pınarlar ve çeşmelerimiz vardı. Biz buranın temiz olmasını istiyoruz başka bir isteğimiz yok." diye konuştu.

"Son 4 aydır bu pis kokular gelmeye başladı"

Mustafa Taş

Havanın sıcak olduğu zamanlarda derenin çok kötü koktuğunu ifade eden Mahalle sakinlerinden Mustafa Taş, "Yaklaşık 40 yıldan beri burada oturuyoruz. Bu kanal yapıldıktan sonra son 4 aydır bu pis kokular gelmeye başladı. Tam olarak bilmiyorum ama bence lağım suyu karışıyor olması lazım ki bu kadar pis kokuyor. Burada özellikle sıcak olduğu zaman aşırı kokuyor. Geceleri parklarda oturmak istiyoruz, oturamıyoruz. Bir an önce önlem alınması ve bu kokunun giderilmesini istiyoruz. Muhtar adayımız Ali Yılmaz hocam yetkililere başvurdu ve özellikle Zeynel başkana yazı yazdı. İnşallah üzerinde duracaklarına inanıyorum. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mağduriyete ilişkin Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (ŞUSKİ) henüz bir açıklama gelmedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir