• DOLAR 32.263
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2403.118
  • ...

Midyat merkez Gölcük Mahallesinde 2020'de yaptırılan Organik Köy Ürünleri Pazarına halktan oldukça rağbet var.

İlçe merkezinde üreticileri tarafından satışa sunulan köy ürünlerini daha güvenilir ve daha lezzetli bulduklarını, aldıkları ürünleri güvenle tükettiklerini belirten Midyat halkı, yetiştiriciler tarafından taze olarak toplanan organik köy ürünlerinin fiyat bakımından da daha ucuz olduğu için tüketiciler tarafından daha fazla tercih edildiğine dikkat çektier.

"Genel itibariyle ürünler ucuz"

Abdurrahman Esen

İstanbul'dan gelen Abdurrahman Esen, organik ürünlere ilgi gösterdiğini ve fiyatların da uygun olduğunu belirterek, "İstanbul’dan geliyorum İstanbul’da belediyede çalışıp emekli oldum. Burası çok iyi. Midyat dışından civar ilçelerden, Nusaybin Cizre gibi yerlerden de ürünler geliyor. Ucuz ürünlerden kavun, karpuz, üzüm, yumurta, incir vesaire ürünler getirilip satışa sunuyorlar. 2020'de burayı belediye yapmış biraz dardır ama çok güzel. Yumurta  domates, patlıcan, incir satıyorum." şeklinde konuştu.

"Burada yerli ürünler satıyoruz"

Abdulgani Yusuf

Kendi üretimi olan ürünleri sattıklarını ifade eden esnaf Abdulgani Yusuf, "Burada yerli ürünler satıyoruz. Domates, biber, kavun, üzüm ve birçok ürünleri satıyoruz. Hepsi de kendi yetiştirdiğimiz yerli ürünlerdir. Ürünlerimiz civar köylerden de alınıyor. Her yıl bu güzel organik ürünler oluyor ve gelip burada satıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Belediyeden mekan için destek bekliyoruz"

Kemal Dilmen

Pazar yerinin dar ve küçük olduğunu, yetkililerden bu konuda destek beklediklerini ifade eden Kemal Dilmen, "Burası belediye tarafından yapıldı ama dar ve küçüktür. Yetkililerden biraz daha geniş bir yer yapılmasını talep ediyoruz. Bütün ürünlerimiz bozuldu, destek alamıyor mazot parasını yetiştiremiyoruz. Bütün ürünlerimiz yerli köy ürünleridir. Domates incir ve üzüm satıyorum. Ancak bazen masraflarım çıkmıyor. Belediyeden mekan için destek bekliyoruz." şeklinde dile getrdi.

"Bu yıl kavunlar fazla satılmıyor çünkü çoğu aşırı sıcaklardan bozuldu"

Mehmet Said Bat

Mehmet Said Bat, girdi maliyetlerinin pahalı olduğuna ve aşırı sıcaklardan bazı ürünlerin bozulduğuna dikkat çekerek, "Çocuklarımız arabalarını durdurdu çünkü mazot çok pahalı. Arabalarımızı satmak üzereyiz. Bu halimiz ne olacak bilemiyoruz. Burada üzüm ve kavun satmaya çalışıyorum. Bu yıl kavunlar fazla satılmıyor çünkü çoğu aşırı sıcaklardan bozuldu. Kilosunu 7-8 liradan veriyorum. Mazot fiyatları düşerse her şey ucuzlar. Bir çuval un 400 lira olmuş durumda. Bu konuda yetkililerden yardım talebinde bulunuyorum." şeklinde kaydetti.

"Çoğu çiftçi, esnaf kendi ürettiği malını toplayıp burada satıyor"

Mehmet Şükrü Seyyitoğlu

Mehmet Şükrü Seyyitoğlu da, "Bu pazar belediye tarafından kuruldu. Midyat'ta bulunan hemen hemen bütün mahalleden yoğurt, üzüm, incir, kavun, acur gibi ürünler getirilip satılıyor. Buraya gelen büütün ürünler has organiktir. Çoğu çiftçi, esnaf kendi ürettiği malını toplayıp burada satıyor. Çiftçi topladığı ürününü marketlere vermeyerek kendisi satışa çıkarıyor. Çünkü eğer malını marketlere verirse fiyat üzerinde çok oynama olacaktır. Burası çok daha ucuzdur. Zaten Midyat çoğu ürünleriyle meşhurdur. Ancak havalar çok sıcak olduğundan bazı ürünler bozuldu." ifadelerine yer verdi.

"Ürünlerimi akşama kadar satıyorum"

Sabri Günal

Sabri Günal, ise, "İncir, üzüm, kavun gibi yetiştirdiğim herşeyi satıyorum. Ürünlerimi sattığım için keyfim çok yerinde. Ürünlerimi akşama kadar satıyorum." dedi.(İLKHA)