• DOLAR 32.363
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2412.41
  • ...
'Yunanistan, F-16 pilotlarının eğitiminde Ukrayna'ya destek verecek'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Zelenskiy, ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Zelenskiy, Miçotakis ile Ukrayna'nın önceliklerini ele aldıklarını belirterek, "Çok önemli öncelikleri dile getirdim. İşgali sona erdirmek için F-16 pilotlarımızın eğitilmesinde Yunanistan'ın desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yunanistan'ın Ukraynalı pilotları F-16'lar için eğitme kararına teşekkür eden Zelenskiy, eğitime ilişkin ayrıntıları her iki ülkeden ilgili yetkililerin belirleyeceğini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı, tahıl koridorunun canlandırılması için de yardıma ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Ukrayna topraklarında asırlardır yaşayan Yunan toplumuna dikkati çekerek, Mariupol için "Sadece ismi Yunan olan bir şehir değil, Yunan kanı da olan bir şehir." ifadelerini kullandı.

Miçotakis, "Ukrayna topraklarında işlenen savaş suçlarını kınıyoruz. Bu suçlar uluslararası hukuk tarafından cezalandırılmalıdır." dedi.

Ukrayna'daki savaştan tüm Avrupa'nın olumsuz etkilendiğine işaret eden Miçotakis, "Rusya, doğal gazı silah olarak kullanarak, uluslararası bir enerji krizi ve enflasyon krizine yol açtı." şeklinde konuştu.

Miçotakis, Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesinin dünya genelinde gıda fiyatlarında artışa ve gıda krizine neden olacağına işaret ederek, tahıl anlaşmasının yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir