• DOLAR 32.866
  • EURO 35.239
  • ALTIN 2426.01
  • ...
İkinci el araç fiyatları düşecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA'ya konuşan Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın son dönemde aldığı tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirterek "Şahısların da 6 ay 6 bin kilometre şartı kapsamına alınması piyasada büyük bir rahatlamaya sebep oldu" dedi.

Sıfır araçları üzerine ciddi kâr koyup satanlara ceza kesilmeye başlandığını ifade eden Ertemel "Bunlara noterliklere gittikleri zamanlar orada satış engellemesi konuldu. Özetle, alınan bu tedbirler sonuçlarını vermeye başladı. Çok da olumlu sonuçlar olmaya başladı." diye konuştu.

İnternetten yapılan satışlarla ilgili olarak, tavsiye edilen fiyatın üzerinde bir fiyat girilmemesi tedbirinin de çok önemli olduğunu dile getiren Ertemel, bunun engellenmesiyle kayıt dışı alım-satım yapanların ellerini sektörden tamamıyla çekmeye başladığını kaydetti.

İMAS Başkanı Ertemel, otomotivde ÖTV artışı olacağına yönelik söylentilere ilişkin ise "Bayi ve distribütörler özellikle şu anda mesela 'ÖTV yükselecek' korkusu verip, tüketiciye 'bir an önce araba alın' mesajı veriyor. Ellerinde kaldı bu arabalar. Bu konuyu empoze etmeye çalışıyorlar. Bakanlık yetkililerimizle görüştüğümüzde şu anda böyle bir çalışmanın da kesinlikle olmadığını bize ilettiler. Yani şu anda, ÖTV yükseltilmesiyle alakalı herhangi bir çalışma yapılmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İkinci el otomobil fiyatları düşer mi? 

İkinci el araç konusunda da fiyatların güncellenmesi gerektiğine dikkati çeken Ertemel, ikinci el fiyatlarının da bir ay içerisinde rayına oturmasını beklediklerini bildirdi.

Ertemel, şunları ifade etti: "Burada bayide sıfıra erişim konusunda bir sıkıntı kalmadığı zaman zaten sıfırla ikinci el arasındaki eskiden olduğu gibi makas tekrar eski yöne dönecek. Şimdi ikinci eller sıfırın üzerine satılırken, eskide olduğu gibi ikinci eller sıfırın daha altında satılacak. Bunu da çok yakın bir zamanda görmeye başlayacağız ama özellikle belirtiyorum, Bakanlığımızın bu aldığı tedbirlerde kararlılıkla devam etmesi gerekir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir