• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Sıcaktan bunalan Tarsuslular soluğu piknik alanlarında aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Hava sıcaklığının 38 derece ve nem oranın yüzde 98'leri bulduğu Tarsus'ta, halk özellikle hafta sonları sıcaklık ve nem miktarının az olduğu ve soğuk akan ırmak suyu ile tanınan Kurt Çukur 'unda bulunan Kadıncık Barajı üzerinde hizmete giren Gök Hidroelektrik Santrali piknik alanına akın ettiler.

 

Özellikle hafta sonlarını fırsat bilen bazı vatandaşların aileleriyle birlikte geldiği görülürken, bazı arkadaş grupları ise toplu şekilde serinlemek için uzun yol kat edip Kurt Çukuru ırmağına geliyorlar.

 

Baraj yapımı esansında piknik alanına kapalı olan Kadıncık Barajı ve Kurt Çukur ırmağının tekrar halka açılmasını memnuniyetle karşılayan bölge halkı, "Bazılarının iddia ettiği gibi piknik alanına girilmediği yalanına önceleri bizler de inanmıştık. Bu yıl tatil günlerimizde ve boş vakitlerimizde ailelerimizle GÖK-HES'in piknik alanına gelerek zamanımızı geçirmekteyiz. Bazılarının dediğinin aksine vatandaşlara ve bölge halkına GÖK-HES'in piknik alanı herkese açık" dediler.

 

GÖK-HES piknik alanı geçen 3 yıl içerisinde ırmak kenarları ve tesis alanı ağaçlandırılmış ve bölge halkının ekonomisine katkı sunacak bitkiler ve ağaçlar yetiştirilmeye başlanmıştı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir