• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Nijer cuntası: ECOWAS müdahale ederse bunu bir işgal olarak kabul ederiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijer'de darbeci askerler tarafından kurulan Ulusal Vatan Kurtuluş Konseyi'nin Başkanı General Abdurahman Tchiani, "ECOWAS ülkelerinin herhangi bir müdahalesini işgal olarak değerlendireceğiz." dedi.

Tchiani, "Gereken her şeyi yapacağız ve bize yönelik herhangi bir saldırıya karşılık vereceğiz. Halkın ve birçok komşu ülkenin desteğine sahibiz." ifadelerini kullandı.

Nijer'e uygulanan ECOWAS yaptırımlarının hukuka aykırı, insanlık dışı ve ülkeyi ve halkı bölmeyi amaçladığını savunan Tchiani, "ECOWAS yaptırımları, kurumlarımızı çalışır durumda tutmak için ihtiyaç duyduğumuz fonlardan bizi mahrum ediyor. Yaptırımlar, bize boyun eğdirmek için tasarlandı, çözüm bulmak için değil. Ama buna izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Tchiani, Nijer'de yaklaşan geçiş döneminin "üç yılı geçemeyeceğini" ileri sürerek, "İktidarı ele geçirme peşinde değiliz ve Nijer halkının belirlediği her türlü seçeneği kabul etmeye hazırız. Halkın görüşünü ve ulusal egemenliği dikkate alan her türlü diyaloğa hazırız." diye ekledi.

Tchiani, "Tüm siyasi parti ve kuruluşları, halkın tüm kesimlerini ülkenin anayasal düzeninin şeklini belirlemek için geniş bir ulusal diyaloğa davet ediyorum." çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir