• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı 5. Bölge Koordinatörlüğü Doğubayazıt'ta toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı 5. Bölge toplantısı için Doğubayazıt Temsilciliği'nde buluşan Van, Ağrı, Erciş ve Muradiye temsilcileri, muhtaç ailelere yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalara dair istişarede bulundu.

Toplantıda, okulların açılmasına sayılı günler kala Umut Kervanı'na kayıtlı ailelerin çocuklarına yönelik yapılacak kırtasiye yardımı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra ailelere yönelik kış yardımları ve ailelerin diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için bir yol haritası çıkarıldı.

Toplantının verimli geçtiğini söyleyen Umut Kervanı Van Başkanı ve Bölge Koordinatörü Sedat Vatan, "Umut Kervanı olarak veren el ile alan el arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Bu işi yaparken de ilk önceliğimiz Allah'ın rızasını kazanmak, mazlum ve mağdurların yüzünü güldürmektir. Onların hayır dualarına ortak olmaktır. Allah Resulü hadisinde buyuruyor ki; 'Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte müminlerin misali bir bedene benzer.' O insanlar dinimiz gereği bizim kardeşlerimizdirler. Onlara karşı merhametli olmamız gerekiyor ki Rabbimiz de bize karşı merhametli olsun. Onların dünya sıkıntılarını giderelim ki Allah da mahşer günü bizim sıkıntılarımızı gidersin." dedi.



Bu haberler de ilginizi çekebilir