• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa halkı bıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 Yaz ayının kavurucu sıcağında sık sık yaşanan elektrik kesintileri Şanlıurfa'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle birçok alanda aksamaların yaşanması özellikle elektrikli ve elektronik eşya kullanan esnafı ve halkı olumsuz etkiliyor. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan esnaf ve halk, defalarca bu duruma tepki gösterse de plansız kesintiler devam ediyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur olan esnaf ve halk, saatlerce süren elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istiyor.

Mağduriyetlerini İLKHA'ya anlatan halk ve esnaf, yetkililere seslendi.

"Ateş attığını defalarca söyledik ama hiçbir şekilde geri dönüşü olmadı"

Yusuf Çelik

Elektrik şirketini defalarca aradıklarını fakat sorunlarının çözülmediğini belirten berber Yusuf Çelik, "Sürekli elektriğimiz kesiliyor. Defalarca aramamıza rağmen 'ekip gönderiyoruz' dediler ama geri dönüşü olmadı. Panonun açık olduğunu, ateş attığını defalarca söyledik ama hiçbir şekilde geri dönüşü olmadı. Sorun ortalama 2 buçuk aydır sürüyor. Çalışamıyoruz, işlerimiz aksıyor. Müşteri geliyor ama tıraş edemiyoruz. Sıcaktan dolayı gelen kalkıyor. Yaşanan durum cebimize yansıyor. İşyeri kirasına ve eleman maaşına yetişemiyoruz. Fazlar düşük geliyor diye şartel atıyor. Binanın yarısında elektrik var, diğer yarısında yok." dedi.

"Esnaf olarak perişan durumdayız"

Mehmet Barış

Apartmanın yarısında elektriğin olduğunu ama diğer yarısında olmadığını söyleyen esnaf Mehmet Barış, "Yaklaşık 3 aydır elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. DEDAŞ'ı günde 50 defa arıyoruz. Ben, komşularım ve müşteriler dahi arıyor ama geri dönen olmadı. Apartmanın yarısında elektrik var, diğer yarısında yok. Bugün 3-4 saattir elektriğimiz yoktu. Bu sıkıntıyı her gün çekiyoruz. Aramamıza rağmen bir kişi dahi gelip ilgilenmedi. Elektrik panosu açık, çocuklar elektrikle oynuyor. Bunun için aradık yine gelen olmadı. Esnaf olarak perişan durumdayız. Bütün malzemelerimizin hepsi yumuşadı, eridi. Tarihi geçmiş gibi çöpe attık. Yetkililerden talebimiz, bu trafolarda mı, yoksa altyapıda mı sıkıntı var; bunu çözmelerini istiyoruz. 3 faz geliyor ama 1 fazda elektrik yok. 'İlgileneceğiz' diyorlar ama yapmıyorlar. Elektrikçi getirdik ama onlar da yapamadı." şeklinde konuştu.

"Asansöre binemiyoruz, çalışmıyor."

Bina sakinlerinden İbrahim Halil Aksoy ise "Binamızdaki elektrik sorunu 2-3 aydır sürüyor. Hasta komşumuz var, yatalak hasta var. Asansöre binemiyoruz, çalışmıyor. Bu soruna çözüm bulmaları gerekiyor. Şarteller açılıyor ama olmuyor. DEDAŞ'ı aramamıza rağmen gelmiyorlar. Hastası olan var, çoluğu çocuğu olan var; çıkamıyorlar, yürüyemiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Gerekirse 2 gün dükkânı kapatalım ama bu sorun çözülsün"

İsmail Tosunoğlu

Elektrik kesintilerinden dolayı etlerinin bozulduğunu dile getiren İsmail Tosunoğlu, "Bir aydır elektrik sorunu yaşıyoruz ama özellikle son 1 haftada daha da arttı. Urfa sıcak olan bir bölgedir. İşimiz de etle olduğu için et ve diğer malzemeler bozuluyor. Zararı geçtim, müşteri memnuniyeti önemli. Elektriğin gidip gelmesi 1 saat- 30 dakika olsa neyse ama gün boyu yok.  Dükkânı kapattığımı hatırlıyorum. Yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz ama robot gibi 'arıza kaydı alınmıştır' diye cevap veriyor. Fazlarda sorun varsa fazları düzeltin. Gerekirse 2 gün dükkânı kapatalım, elektrik olmasın ama bu sorun çözülsün." diye konuştu.

"1 aydan beridir ara ara kesintiler var"

Her gün elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduğunu belirten Cenk Demir, "Atakent Mahallesinde yaklaşık 1 aydan beridir ara ara kesintiler var. Son dönemlerde elektriğin gidip bir daha gelmemesi sorunuyla karşı karşıyayız. Günün her saatinde 10'ar dakika arayla sürekli enerji kesintisi oluyor. Esnaf olarak mağduruz. Günün sıcaklığı ile birlikte alışverişin durgunluğundan sonra gece gelen kesintiler bizleri etkiliyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir