• DOLAR 32.661
  • EURO 35.369
  • ALTIN 2482.259
  • ...
Sivilce nasıl geçer? Evde sivilce nasıl geçer? Sivilceyi ne geçirir? Evde sivilce tedavisi..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çoğunlukla ergenlik döneminde hormonal değişikliklerden kaynaklanan sivilce her yaşta, her cilt yapısında görülebilir. Bazen beslenme alışkanlıkları, bazen stres, bazen genetik faktörler sivilce oluşumuna neden olabilir. Ancak aşırı yağlı cilt, ailede sivilce öyküsü, hormon bozukluğu sivilce oluşumunda etkilidir. 

Genel sebepleri şunlardır;

Hormon bozukluğu

Stres

Kötü beslenme ( yağlı yiyecekler)

Sigara kullanımı

Sivilce, yağ kanallarının tıkanıp şişmesi ve iltihaplanması sonucu oluşur. Erkeklerde daha fazla görülür. Özellikle  yüz, göğüs, sırt bölgelerinde ortaya çıkar. 

Sivilce bazen hastalıkla birlikte ortaya çıkar;

Sivilceler bazen hastalıkların habercisidir. Bazı yumurtalık kistlerinde, tip 2 diyabette , böbrek üstü tümörlerinde ciltte sivilcelenme meydana gelir. 

Evde sivilce nasıl geçer?

Dermatolog tavsiyesiyle ilaç kullanımının yanı sıra sivilceyi evde de tedavi etmek mümkün. Kahve, bal, elma sirkesi, gül suyu sivilce tedavisinde kullanılır. 

Sivilceye yatkın cilt günde iki kez düzenli olarak sabun ve losyonlarla  temizlenmeli ve nemlendirilmelidir. 1 çay kaşığı Zerdeçal ve 1 yemek kaşığı yoğurt karışımını sivilceli bölgeye uygularsanız etkisi hemen görülecektir. Bu formül özellikle iltihaplı sivilceye iyi gelecektir. 

Gözenekleri arındıran limon suyu da sivilceler üzerinde etkilidir. Limon suyunu sivilceyi bölgeye uygularsanız sivilceyi kurutur. 

Kahve telvesi de evde sivilce tedavisinde kullanılan yöntemlerdendir. Şekersiz telveyi yüzünüze uygulayın, sivilcenize iyi gelecektir. 

Cildi temizleyen diş macunu sivilcenin kurumasına da fayda sağlar. 

Temizlikte de kullandığımız elma sirkesi sivilce derdine deva. İçindeki antioksidanlar sayesinde yağı temizler. Tonik olarak uygulayabilirsiniz. 

Karbonat da sivilce hücrelerinin kurutulmasında son derece etkilidir. 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir