Kiraz sapı çayı ne zaman içilir? Kiraz sapı çayı neye iyi gelir?
Kiraz meyvesinin tadını hepimiz severiz. Hem faydalı hem de çok lezzetlidir. Ancak kirazın sapı da oldukça faydalıdır.. Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir? Kiraz sapı çayı nasıl yapılır?
Vitaminler bakımından oldukça zengin olan kiraz kan basıncının düzenlenmesinde, kas kasılmasında oldukça etkilidir. Zengin lif içeriğine ve C vitaminine sahiptir. Ayrıca magnezyum, bakır ve K vitamini de içermektedir. Özellikle vücuttaki iltihabın azaltılmasında, kilo vermede, gut hastalığında tercih edilir. Kirazın kendisi kadar sapı da oldukça faydalıdır. Kurutularak kullanılır ve çayı yapılır.
KİRAZ SAPI NEYE İYİ GELİR?
Kiraz sapı A, E ve C vitaminlerini içeriğinde barındırır. İdrar yolu enfeksiyonunu engeller ve böbrek taşının temizliğinde etkilidir.
-Ayrıca detoks görevi görür, vücudu ödemden arındırır
-İdrar söktürücüdür
-Şişkinlikleri ve regl kaynaklı ağrıları azaltır
-İdrar yollarının temizlenmesinde etkilidir
-Uyku düzensizliğine iyi gelir
-Börek taşı ve kum oluşmasını önler
-Ödem attırıcı özelliği sayesinde metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeyi kolaylaştırır
KİRAZ SAPI NASIL KURUTULUR?
Yediğiniz kirazların saplarını güneş almayan bir yerde 1 hafta kurumaya bırakın ardından hava almayan bir kavanozda saklayın
KİRAZ SAPI ÇAYI TARİFİ
1 yemek kaşığı kiraz sapını kaynamış olan suyun içine ayın ve 6-10 dakika demlemeye bırakın. Ardından çayınızı içebilirsiniz.