• DOLAR 32.253
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2485.619
  • ...
Zelenskiy: İlk sivil gemi Ukrayna'nın yeni insani yardım koridorundan geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna, Karadeniz'de seyrüsefer özgürlüğünü yeniden tesis etme yolunda önemli bir adım attı. İlk sivil gemi, Ukrayna'nın yeni insani yardım koridorundan geçerek Odesa limanından ayrıldı. Şimdi İstanbul Boğazı'na gidiyor." dedi.

Daha önce Ukrayna'nın, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) koridorun çalışması hakkında resmi olarak bilgi verdiğini belirten Zelenskiy, "IMO bir kez daha Ukrayna'nın seyrüsefer düzenlemesine ilişkin egemen haklarını doğruladı ve Rusya'yı tehditleri durdurmaya ve uluslararası sözleşmelere uymaya çağırdı. Deniz herkes için güvenli olmalı. Bu, Ukrayna ve ortaklarımız için esastır. Denizcilik özgürlüğü ve güvenliği uluslararası ilişkilerin temel ilkeleridir." İfadelerini kullandı.

10 Ağustos Ukrayna, ülkeden Karadeniz limanlarına gidip gelen ticari gemiler için yeni geçici rotalar açıkladı ancak tüm rotalarda Rusya'nın askeri tehdit ve mayın tehlikesi olduğu konusunda uyardı.

17 Temmuz'da Rusya, bir yıl önce imzalanan ve Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayan tahıl anlaşmasından çekilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri